Ce spune culoarea părului despre tine

Odată cu secolul XX, explozia cinematografiei şi a comunicării media a avut un efect global asupra modei, a tunsorilor şi în special a culorilor aflate în trend.
  • Publicat:
Ce spune culoarea părului despre tine

Odată cu secolul XX, explozia cinematografiei şi a comunicării media a avut un efect global asupra modei, a tunsorilor şi în special a culorilor aflate în trend. Blondele sunt private drept nebunaticele care adoră distracţia, roşcatele sunt considerate pasionale şi înflăcărate, iar brunetele reci şi sofisticate.

Astăzi, culoarea părului nu se mai rezumă doar la blond, roşcat sau brunet, ci există mii de alte variante, nuanţe, umbre sau amestecuri de culori. Cu toate acestea, cele trei culori de bază sunt şi vor rămâne cele mai naturale şi clasice look-uri în ceea ce priveşte părul, având fiecare o “poveste” în spate!

Vezi ce spune culoarea părului tău despre tine!

Brunetele şi şatenele

Brunetul şi şatenul închis sunt prezente peste tot în lume, fiind cel mai des întâlnite nuanţe de păr. Acest fapt este datorat eumelaninei, un pigment care, în concentraţii diferite, oferă diferse gradaţii de şaten. Această gamă poate varia de la negrul mat, închis, până la negru-albăstrui sau şatenul închis.

Brunetele sunt caracterizate drept elegante şi rafinate, cel mai cunoscut exemplu fiind Audrey Hepburn (votată cea mai frumoasă femeie din toate timpurile). În lumea vestică, brunetele au fost associate cu pasiunea, inspiraţia şi spiritualitatea, în timp ce în est reprezentau frumuseţea delicată.

În perioada filmului mut, brunetele erau considerate seducătoare, abia mai târziu acest rol revenindu-le blondelor şi roşcatelor.

Roşcatele

Părul roşcat natural este destul de rar întâlnit. Nuanţa sa este dată de prezenţa într-o concentraţie mai mare a pheomelaninei. În urma unor studii întreprinse în Europa de Vest, s-a constatat că persoanele roşcate reprezintă proporţii foarte scăzute din totalul populaţiei: 0.3% în Germania şi 3.7% în Anglia, atingând o proporţie mai mare în anumite părţi din Scoţia – 11% din populaţie.

Părul roşcat a fost asociat de-a lungul vremii cu persoanele lipsite de inhibiţii, pasionale, care se aventurează în relaţii amoroase pătimaşe.

“Regulile sunt făcute spre a fi încălcate, iar viaţa este una singură, deci trebuie trăită din plin”, pare să fie deviza acestor persoane.

Blondele

Părul blond natural este şi el destul de rar întâlnit, iar în istoria umanităţii, cel mai probabil, a apărut abia în urmă cu câteva mii de ani. Primele dovezi ale părului blond datează din jurul anului 2000 î.H, fiind descoperit la mumii din China.

Numărul copiilor care au părul blond este mult mai crescut decât cel al adulţilor, deoarece, pe măsura înaintării în vârstă, densitatea pigmenţilor creşte.

Despre blonde au fost vehiculate un număr imens de mituri, neconfirmate însă de către ştiinţă. Zvonurile conform cărora blondele ar fi mai puţin inteligente nu au putut fi demonstrate de către nici un cercetător, însă faptul că acestea ne vrăjesc de la o singură privire este deja o certitudine.

Sursa: “De-a fir de păr… cu Geta Voinea”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult