Salvaţi Copiii România a dat startul înscrierilor pentru cea de-a 14 ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun, continuând astfel tradiţia organizării celui mai mare eveniment anual de strângere de fonduri din România. Toate sumele obţinute de pe urma evenimentului sunt destinate finanţării programelor noastre educaţionale, în vederea asigurării accesului la educaţie a copiilor proveniţi din medii defavorizate.
Până acum, graţie Festivalului Brazilor de Crăciun, organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit strângerea a circa 3 milioane de euro, utilizaţi pentru asistarea a aproape 20.000 de beneficiari, prin (re)integrarea şcolară a copiilor nevoiţi să muncească şi facilitarea accesului la educaţie şi prevenirea abandonului şcolar în rândul celor din comunităţile defavorizate.
Programele educaţionale pe care le desfăşurăm pornesc de la nevoi clare, puse în evidenţă de statisticile oficiale. Câteva dintre aceste cifre, pe scurt:
Le mulţumim tuturor celor care au ne-au sprijinit în cadrul ediţiilor anterioare şi invităm companiile interesate de investiţia în viitorul acestor copii să ni se alăture şi anul acesta. Este o gală caritabilă – fanion, în care mondenul, luxul, se îmbină cu o cauză cu greutate, căreia încercăm, inclusiv pe această cale, să-i găsim rezolvare
, a declarat Preşedintele Executiv al Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu.
Anul acesta, festivalul are o identitate vizuală nouă, ce aminteşte de ilustraţiile cu alfabetul limbii române din vechiul abecedar. În cuvintele lui Mihai Pascu, director de creaţie în cadrul eventures, agenţia care a conceput noul vizual, am folosit aceste imagini ca simbol pentru educaţia primară, de bază, la care orice copil din România anului 2014 ar trebui să aibă acces. Realitatea ne arată că, deşi pentru majoritatea copiilor educaţia reprezintă o garanţie, în ţară încă există mii de copii pentru care mersul la şcoală este un deziderat, şi nu o certitudine. Vrem să atragem atenţia asupra faptului că dreptul la educaţie este al tuturor copiilor, indiferent de condiţia socială, că şcoala nu este şi nu trebuie să fie un privilegiu şi că organizaţia Salvaţi Copiii este aici ca să ofere şansele la învăţătură cuvenite
.
Atracţia principală a calendarului social de iarnă, Festivalul Brazilor de Crăciun reuneşte la fiecare ediţie cei mai influenţi antreprenori, oameni de business şi de media, în scopul strângerii de fonduri pentru sprijinirea proiectelor educaţionale ale Salvaţi Copiii România.
Evenimentul este organizat sub forma unei licitaţii speciale de brazi de Crăciun, concepuţi exclusiv pentru această ocazie de unii dintre cei mai cunoscuţi designeri din ţară.
Creatorii confirmaţi pentru acest an sunt Doina Levintza, Lena Criveanu, Stephan Pelger, Iris Şerban, Rhea Costa, Malvina Cervenschi, Mihnea Ghilduş (pentru DIZAINAR), Carmen Ormenişan, Anca Fetcu (pentru Bucharest Design Center), Ramona Filip, Laura8, Anca Lungu, Alexandru Ghilduş, Irina Neacşu, Andreea Bădală (pentru Murmur).
Anul trecut, brazii au fost licitaţi cu sume cuprinse între 700 şi 6.300 de euro.
Conferinţa de presă va avea loc în data de 19 noiembrie, iar gala propriu-zisă, în seara zilei de 4 decembrie, gazdă urmând să fie, în ambele cazuri, elegantul complex Stejarii Country Club.
Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală activă în domeniul promovării drepturilor copilului din 1990. În cei 24 de ani activitate, peste un milin de copii au beneficiat de programele organizatiei. Membră a celei mai mari organizaţii globale, independente, de promovare a drepturilor copiilor, Save the Children International, organizaţia consideră că toţi copiii, indiferent de rasă, religie sau provenienţă socială, trebuie să beneficieze de aceleaşi drepturi.
Salvaţi Copiii (www.salvaticopiii.ro) este implicată în diferite proiecte de educaţie, protecţie socială şi advocacy pentru copiii aflaţi în familii sărace, copiii victimă a violenţei, copiii străzii, copiii refugiaţi etc., lucrând cu copiii şi familiile acestora pentru îmbunătăţirea vieţii lor de zi cu zi şi crearea unor planuri de viitor. Salvaţi Copiii îşi utilizează experienţa globală pentru a obţine din partea organismelor guvernamentale decizii şi iniţiative de pe urma cărora să beneficieze toţi copiii.