Grăsimile sunt foarte importante în organismul tău pentru absorbţia vitaminelor solubile şi anume vitaminele A, D, E şi K. Grăsimile încetinesc digestia şi oferă saţietate. Au un număr mare de calorii: un gram de lipide furnizează nouă calorii.
Nu te feri de ele, încearcă să le consume pe cele din surse vegetale, dar şi avocado, măsline, nuci, alone, migdale, seminţe.
Procesul de îmbătrânire poate fi încetinit şi cu ajutorul grăsimilor bune. Grăsimile pe care le laşi în corpul tău reprezintă pedala de accelerare a vitezei de îmbătrânire. Se poate accelera sau încetini acest proces în funcţie de grăsimile pe care le consumi.
Odată cu trecerea timpului şi cu înaintarea în vârstă, organismul are nevoie de mai puţine calorii, iar metabolismul încetineşte. Oxigenului îi plac grăsimile. Pe măsură ce grăsimea absoarbe oxigen, devine treptat râncedă. De asemenea, schimbările hormonale care se produc odată cu îmbătrânirea duc spre scăderea masei muscular, dar şi spre producerea mai multor grăsimi.
O abordare foarte înţeleaptă pentru a întârzia procesul de îmbătrânire este consumul de uleiuri vegetale presate la rece în cantităţi rezonabile, alături de reducerea alimentelor care conţin grăsimi “ascunse”, saturate.
Uleiul de peşte ar putea fi o opţiune, pentru că el conţine acizi graşi Omega 3, având astfel abilitatea de a opune rezistenţă procesului de îmbătrânire!