Ciupercile umplute cu brânză cu mucegai albastru, şuncă tip bacon, ceapă caramelizată şi usturoi sunt un foarte bun aperitiv, uşor şi rapid de gătit.
Ingrediente:
– 3 felii de şuncă tip bacon
– 6 ciuperci mari
– 1 lingură de unt
– 1/2 ceapă, tocată
– 1 căţel de usturoi, feliat
– 100 de grame de cremă de brânză
– 100 de grame de brânză cu mucegai albastru
– 1/3 cană cu pesmet
Mod de preparare:
Prăjiţi şunca într-o tigaie, la foc potrivit, până devine crocantă. Scurgeţi excesul de grăsime de pe feliile de şuncă folosind prosoape de hârtie.
Îndepărtaţi codiţele ciupercilor şi tocaţi-le. În tigaia în care aţi prăjit şunca, adăugaţi untul. Când s-a topit, adăugaţi codiţele tocate, ceapa şi usturoiul. Gătiţi pentru 15-20 de minute până când ceapa se caramelizează, amestecând frecvent.
Porniţi cuptorul şi setaţi-l la 175 de grade Celsius.
Luaţi un vas pentru cuptor, suficient de larg pentru a încăpea cele şase pălării ale ciupercilor, şi pulverizaţi ulei în interior sau folosiţi o pensulă pentru a unge puţin vasul.
Când amestecul de ceapă a dobândit o culoare maro, turnaţi-l într-un blender şi adăugaţi şunca prăjită, crema de brânză, brânza cu mucegai albastru şi pesmetul. Mixaţi amestecul la viteză mică, până ce ingredientele sunt amestecate, dar aveţi grijă să nu fie o pastă omogenă.
Umpleţi fiecare ciupercă cu amestecul din blender şi aşezaţi-le în vasul pentur cuptor.
Băgaţi vasul în cuptorul preîncălzit şi coaceţi pentru 10-15 minute, până ce umplutura devine uşor maronie.
Sursa: Mediafax