Avem tot mai puţin timp liber şi din ce în ce mai multe activităţi de îndeplinit, iar smartphone-urile ne pot ajuta să ducem la bun sfârşit unele din aceste sarcini, pentru a economisi timpul preţios.
Cât de mult ne poate ajuta un smartphone să fim mai eficienţi?
Octavian Pantiş, time management specialist, este de părere că toate funcţiile oferite de smartphone-urile de top sunt extrem de avantajoase atunci când vine vorba de organizarea timpului şi a activităţilor. El oferă cinci sfaturi care ajută la îmbunătăţirea organizării activităţilor, după cum urmează:
-
Notează mult – de la remindere, la liste de cumpărături şi idei care vă vin pe parcurusul zilei. Eliberaţi-vă memoria de toate aceste lucruri, astfel vă veţi concentra mai uşor la activităţile importante.
-
Păstraţi-vă telefonul aerisit – Pentru a nu pierde prea mult timp căutând aplicaţii în telefon, ţineţi-vă pe prima pagina aplicaţiile pe care le folosiţi în fiecare zi, şi în plan secund cele pe care le folosiţi mai rar. Există şi o categorie de aplicaţii pe care le puteţi instala doar atunci când aveţi nevoie de ele – spre exemplu, aplicaţiile de travel, care pot încărca telefonul inutil atunci când nu călătorim.
-
Grupaţi informaţiile pe categorii – Listele cu lucruri pe care trebuie sa le faceţi, listele de cumpărături şi listele de persoane care trebuie contactate, toate v-ar simplifica viaţa dacă ar fi ordonate în categorii separate, şi nu laolaltă. Acelaşi lucru se aplică şi la inbox-uri, calendare, notiţe sau chiar aplicaţii.
-
Reduceţi cât mai mult notificarile pe care le primiţi pe telefon – Fie că e vorba de e-mail, mesaje text sau notificări de pe reţelele sociale, ele reprezintă o întrerupere. Oamenii spun adesea că sunt întrerupţi din munca lor prea des, dar întreruperea nu e dată de alţii, ci chiar de fiecare utilizator. Voi sunteţi cei care au activat notificările şi tot voi sunteţi cei care decid ce e important pentru voi. Cu siguranţă nu e nevoie să răspundeţi imediat fiecărui e-mail sau mesaj.
-
Folosiţi camera foto nu doar pentru fotografii, ci şi pentru a reţine alte informaţii – Puteţi fotografia chitanţe, notiţe din timpul întâlnirilor, cărţi de vizită şi alte informaţii pe care le puteţi salva în telefon. Astfel, le veţi avea pe toate în acelaşi loc şi nu vă va mai fi teamă că le pierdeţi.
„Smartphone-ul poate fi un asistent personal extrem de valoros. Te poate ajuta să-ţi atingi obectivele şi să fii productiv, mai mult decât orice alt accesoriu pe care l-ai folosit vreodată, mai mult decât orice agendă, chiar mai mult decât calculatorul. Totul este să ştii să struneşti toate facilităţile smartphone-ului, să le setezi în aşa fel încât să lucreze pentru tine,” a declarat Octavian Pantiş, time management specialist şi managing director la TMI România.
Sursa: Samsung Electronics