Somonul cu sirop de arţar este un fel de mâncare delicios, inedit şi foarte uşor de preparat, o soluţie rapidă cu care puteţi impresiona musafirii sau vă puteţi delecta singuri într-o seară în care doriţi o cină specială.
Ingrediente:
– un sfert de cană de sirop de arţar
– 2 linguri cu sos de soia
– 1 căţel de usturoi, pisat
– un vârf de cuţit de sare cu aromă de usturoi
– puţin piper negru, măcinat
– 500 de grame de somon, file
Mod de preparare:
Amestecaţi, într-un bol, siropul de arţar, sosul de soia, usturoiul, sarea şi piperul. Puneţi somonul într-un vas de gătit din sticlă, puţin înalt, şi acoperiţi carnea cu amestecul de sirop de arţar. Acoperiţi vasul şi marinaţi peştele, la frigider, timp de 30 de minute, întorcând carnea o dată.
Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade Celsius. Puneţi vasul cu somonul acoperit de sirop în cuptor, neacoperit, şi coaceţi timp de 20 de minute sau până când peştele este gătit.