Consumul moderat de alcool şi carne stimulează fertilitatea masculină, în timp ce cafeaua o inhibă, potrivit unor studii prezentate la o convenţie medicală organizată Hawaii.
Atunci când este consumat în exces, alcoolul influenţează negativ performanţele din dormitor ale bărbaţilor, însă un pahar cu bere sau vin, consumate ocazional, pot să amelioreze fertilitatea masculină şi funcţia sexuală, afirmă autorii unui studiu recent.
În schimb, consumul de cafea şi de alte băuturi cu cofeină reduce capacitatea reproductivă a bărbaţilor.
Acele cupluri în care partenerul masculin consumă peste 265 de mililitri de cafea pe zi (trei ceşti) au cu 50% mai puţine şanse de a obţine o sarcină viabilă în comparaţie cu familiile în care bărbaţii consumă mai puţin de 88 de mililitri de cafea pe zi.
Potrivit unui alt studiu, consumul moderat de carne creşte densitatea spermei, în comparaţie cu bărbaţii vegetarieni şi cu adepţii dietei vegane.