Tu cum le urezi Crăciun Fericit celor dragi?

Cei mai mulţi oameni preferă să facă urări de sărbători prin intermediul telefoanelor mobile, prin apeluri vocale sau mesaje text, cei care păstrează tradiţia scrisorilor pe hârtie şi a cărţilor poştale fiind tot mai puţini.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Tu cum le urezi Crăciun Fericit celor dragi?

Aproape jumătate (41%) dintre europeni le transmit celor dragi urările de sărbători cu ajutorul apelurilor telefonice, arată rezultatele studiului Samsung Techonomic. Cei mai mulţi oameni preferă să facă urări de sărbători prin intermediul telefoanelor mobile, prin apeluri vocale sau mesaje text, cei care păstrează tradiţia scrisorilor pe hârtie şi a cărţilor poştale fiind tot mai puţini.

Dacă acum câţiva ani cei mai mulţi europeni preferau să trimită mesaje de sărbători prin felicitări, acum lucrurile s-au schimbat radical.

Oamenii se folosesc tot mai mult de tehnologie şi şi-au pierdut interesul faţă de cărţile poştale. Acum, 98% dintre europeni au cel puţin un telefon mobil pe care îl folosesc nu doar pentru a vorbi cu cei aflaţi la distanţă, ci şi pentru a le trimite mesaje text acestora.
Astfel, în perioada Crăciunului, 41% dintre europeni preferă să le ureze sărbători fericite celor dragi prin apeluri telefonice, iar 31% dintre ei trimit mesaje text. Doar 22% dintre europeni au spus că încă mai scriu scrisori tradiţionale, cei care trimit cărţi poştale de sărbători fiind şi mai puţini, 11%.

Dintre europenii participanţi la studiu, 35% au declarat că preferă să le ureze sărbători fericite celor dragi vorbind direct cu aceştia, faţă în faţă.

Sunt mai puţini decât cei care optează pentru apeluri telefonice, dar acest lucru se explică prin faptul că 42% dintre ei locuiesc în altă regiune a ţării decât membrii familiei lor, în timp ce 14% dintre participanţii la studiu locuiesc chiar în alte ţări decât familia din care fac parte. În acest context, apelurile telefonice au rămas cea mai populară opţiune de a rămâne în contact cu membrii familiei, 76% dintre europeni declarând că optează pentru această variantă în mod obişnuit pentru a-şi contacta părinţii.

Samsung a lansat Indicele Techonomic pentru a vedea cum se schimbă felul în care interacţionează oamenii pe măsură ce creşte rata de adopţie a tehnologiei. Au fost chestionaţi online 5.000 de respondenţi din categoria de vârstă 18-65, din cinci ţări europene (Marea Britanie, Franţa, Germania, Spania şi Italia), studiul fiind realizat la solicitarea Lifestyle Samsung European Research Lab, în parteneriat cu Ipsos MORI.

Urmărește CSID.ro pe Google News