Am înlocuit acum multă vreme carnea de porc cu cea de curcan, care a devenit resursa de bază în bucătăria familiei de sărbători. Iar sfecla este foarte sănătoasă, aşa că încerc să o mănânc cât de des pot. Reţeta nu este a mea, ci pur şi simplu adaptată dupa reţeta postată pe internet de către un bucătar cunoscut.
Cum am făcut?
Am pus în oala sub presiune pulpele de curcan (zdravăn, crescut la ţara de părinţii mei), împreună cu o ceapă medie, doi morcovi, un ardei roşu, coriandru şi piper boabe, sare şi frunze de pătrunjel. Am acoperit cu apă ca pentru supă (am lăsat loc o palmă între apă şi capac şi am pus la fiert 30 de minute.
Tot la fiert a stat, până s-a înmuiat suficient, şi o sfeclă roşie mai mărişoară. Am tăiat-o apoi cubuleţe şi am pus sare, chimen şi, de la mine putere, nişte coajă de lămâie mărunţită.
Am pus apoi sfecla într-o tigaie, cu două linguri de ulei. Când s-a rumenit uşor, am aruncat în tigaie şi un dovlecel feliat. Şi cu asta… gata garnitura!
Curcanul gata fiert l-am prăfuit cu ierburi aromatice uscate (tarhon, busuioc, rozmarin şi chiar puţină mentă), l-am stopit cu puţin ulei şi apoi l-am băgat la cuptor până s-a rumenit.
Gustul este minunat, vă asigur!