Indiferent că vorbim de un pahar relaxant de vin sau de un cocteil complicat, consumul de alcool vine cu avantaje şi dezavantaje.
Moderat, acesta poate totuşi să aducă beneficii surprinzătoare în ceea ce priveşte sănătatea. În exces, aduce decizii proaste şi mahmureli… puternice.
Dar pentru că, să fim serioşi, cu toţii îl consumăm din când în când, iată câteva lucruri pe care trebuie să le ştii şi care s-ar putea să ţi se pară cel puţin surprinzătoare!
Ai nevoie să fii mai “open-minded” în legătură cu o decizie? Un pahar de alcool poate să fie “boostul” ideei de care ai nevoie.
Cosnumul de alcool mai des decât ar trebui poate să “se joace” sever cu greutatea şi forma ta fizică.
Consumul de lichior de diferite tipuri poate să cauzeze o mahmureală mult mai puternică decât o cantitate mai mare dintr-o băutură alcoolică mai simplă.
Persoanele alergice la mucegai, praf, polen etc sunt mult mai predispuse la mahmureală, faţă de persoanele care nu suferă de aceste afecţiuni.
Un supliment pentru sănătatea ficatului, ingerat înaintea consumului de alcool, poate ajuta organismul la pregătirea şi rezistenţa la băutură, făcând mahmureala mai puţin posibilă.
Persoanele care consumă alcool regulat îşi iau 16% din caloriile necesare zilnice din acesta.
Zahărul şi îndulcitorii pe care anumite băuturi alcoolice le conţin provoacă o scădere majoră a nivelului de glicemie din sânge, lucru care provoacă pofta de dulce a doua zi.
Vinul roşu este eficient în uciderea bacteriilor din organism care provoacă carii.
Cercetătorii au descoperit o legătură puternică între alcool şi alergii, ceea ce înseamnă că persoanele predispuse la aceste afecţiuni ar trebui să evite alcoolul, cel puţin în sezonul alergiilor.
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie.
Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal.
Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...