Fructele fac parte (sau cel puţin ar trebui) din dieta noastră zilnică. Sunt delicioase, sănătoase şi pot ţine locul unei gustări ideale, mai ales atunci când ţi-e poftă de ceva dulce, dar vrei să îţi păstrezi silueta.
Dar ce faci cu coaja fructelor? O arunci la gunoi? Ei bine, află că pe lângă minunile pe care fructele le fac pentru sănătate, coaja lor face şi mai multe minuni pentru piele! Aceasta conţine numeroase ingrediente benefice, cum ar fi antioxidanţii, vitaminele, fibrele sau uleiurile esenţiale care luptă cu acneea, celulita, decolorarea sau îmbătrânirea prematură a pielii tale.
Iată, deci, câteva fructe a căror coajă nu ar trebui să o mai arunci ci, din contră, ar trebui să te bucuri din plin de ea!
Este o sursă excelentă de vitamine şi minerale, conţinând atât vitamina C cât şi vitamina A, ambele fiind benefice pielii. Vitamina C acţionează ca un “înălbitor” natural pentru piele, înlăturând petele cauzate de soare sau de anumite afecţiuni. Vitamina A ajută la reducerea ridurilor, la înlăturarea cearcănelor şi la împrospătarea tenului. De asemenea, antioxidanţii care se găsesc în coaja de portocală ajută la îmbunătăţirea elasticităţii pielii, luptă cu acneea şi protejează pielea de radicalii liberi.
Amestecă două linguri de coajă rasă de portocală cu 1 lingură de miere şi 1 lingură de iaurt natural. Aplică acest amestec pe faţă şi lasă să acţioneze timp de 20 de minute, apoi clăteşte cu apă caldă. Acest “remediu” va face ca tenul tău să fie mai strălucitor şi mai curat ca oricând!
Conţine bioflavonoizi, antioxidanţi care reduc stresul oxidativ şi ajută la aliminarea elementelor toxice din organism, având totodată proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatorii. Este, totodată, bogată în vitamina C şi acid citric care ajută la curăţarea şi împrospătarea pielii.
Într-un bol, amestecă 2 linguri de coajă rasă de lămâie, 1 lingură de zahăr brun, 1 lingură de miere şi 1 lingură de ulei de migdale. Ia în mână o cantitate mică din scrubul obţinut şi masează-ţi uşor faţa şi gâtul timp de două minute, apoi mai adaugă puţin şi lasă-l să acţioneze timp de aproximativ 10 minute. După clătire, vei observa că tenul tău pare mai tânăr, lipsit de celule moarte şi mult mai strălucitor.
Rodia este numită şi “fructul raiului” şi asta pentru că are în conţinut numeroşi nutrienţi benefici sănătăţii, atât în ceea ce priveşte partea internă a organismului cât şi cea externă. Plină de antioxidanţi şi vitamine, coaja de rodie are efecte miraculoase asupra pielii, reuşind să estompeze vizibil ridurile şi să reducă urmele de îmbătrânire.
Fă un amestec omogen din două linguri de coajă de rodie rasă, o lingură de suc de lămâie şi o lingură de miere. Aplică masca obţinută pe faţă şi gât şi lasă să acţioneze timp de 15 minute, apoi clăteşte cu apă caldă. Această mască va face reuşi să reducă acneea, să hidrateze complet tenul şi să cureţe faţa mai bine decât multe produse cosmetice scumpe.
Conţine antioxidanţi puternici care reduc stresul oxidativ, protejează tenul de arsurile solare şi reduce acneea şi coşurile de orice fel. De asemenea, este bogată în potasiu, lucru care ajută la menţinerea nivelului de hidratare ridicat.
Decojeşte o banană şi masează-ţi apoi faţa cu coaja ei timp de două, trei minute. Lasă să se usuce timp de aproximativ 10 minute şi apoi spală-ţi faţa cu apă caldă. Această “mască” simplă şi rapidă poate înlocui cu uşurinţă crema hidratantă, reducând totodată acneea şi dând strălucire tenului tău!
Bogată în vitamine şi minerale, coaja de măr conţine polifenoli, antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi şi protejează împotriva razelor UV. De asemenea, are o puternică acţiune antiîmbătrânire, fiind ideală atunci când vrei un remediu home-made pentru tenul tău, un remediu rapid şi extrem de eficient.
Pune într-un bol două linguri de coajă rasă de măr cu trei linguri de lapte bătut şi amestecă bine până când obţii o mască omogenă. Aplică această mască pe faţă şi gât şi lasă să acţioneze timp de 25 de minute. Clăteşte apoi cu apă rece şi, cu siguranţă, vei fi surprinsă şi mulţumită de rezultatul obţinut!