Dieta cu sex! Cât de mult îţi doreşti să slăbeşti?

Dieta cu sex te poate ajuta să dai jos cele mai încăpăţânate kilograme! Cum e posibil? Află mai jos răspunsurile experților în domeniu!
  • Publicat:
Dieta cu sex! Cât de mult îţi doreşti să slăbeşti?

Dieta cu sex nu se referă la alimentele pe care să le consume pentru a avea o viaţă sexuală mai bună, nici la vreun afrodisiac minune, ci la cum te poate ajuta sexul să dai jos cele mai încăpăţânate kilograme! În paginile revistelor pentru femei, printre articole legate de diete pe bază de… foame şi cele mai noi trenduri în materie de fitness, uşor, uşor, îşi face loc şi dieta cu sex.

Iar printre numeroasele mituri şi zvonuri care circulă legate de acest „regim”, am aflat şi părerile unor experţi în domeniu!

Dieta cu sex – legătura dintre pofta de dulce și pofta de… sex

Pentru început, trebuie să înţelegi care este relaţia dintre pofta de dulce şi carbohidraţi şi dorinţa pentru activitate sexuală. Potrivit medicului specialist Jeanette Raymond, există o legătură emoţională şi psihologică între aceste dorinţe.

Atunci când o persoană nu este mulţumită pe plan personal, în organism se creează un deficit permanent de serotonină şi dopamină – lucru care a fost corelat cu lipsa de intimitate şi interacţiune cu persoana iubită – astfel că simte nevoia să îşi satisfacă singură aceste nevoi, dar nu prin relaţii sexuale, ci prin… mâncare, spune medicul.

Persoana în cauză se va folosi de diferite „pansamente emoţionale”, precum mâncărurile dulci sau substanţele nocive. Acest lucru înseamnă că atunci când nu primesc afecţiune, persoanele mai sensibile vor simţi nevoia să umple acel gol emoţional cu lucruri care le oferă o oarecare satisfacţie psihică, iar pentru majoritatea persoanelor, aceste lucruri sunt definite prin ciocolată sau mâncare de tip fast-food.

Şi atunci, întrebarea este următoarea: atunci când avem relaţii sexuale satisfăcătoare, avem mai puţine pofte sau ne abţinem mai uşor de la alimentele „interzise”?

Dr. Rouya Shamsai ne dă răspunsul:

Substanţele chimice produse în organism, ca urmare a intimităţii şi activităţii sexuale, sunt adrenalina, dopamina şi serotonina. Adrenalina îţi face inima să bată mai repede atunci când îţi vezi persoana iubită. Dopamina stimulează sentimentul de “dorinţă şi recompensă”, iar serotonina este substanţa chimică care te face să te gândeşti mereu la persoana iubită.”

Astfel că, atunci când eşti îndrăgostită, la nivel psihic îţi sunt îndeplinite toate „poftele”, iar alimentele interzise în dietă nu mai sunt o prioritate pe lista ta. Organismul uman reacţionează la sex şi intimitate în acelaşi mod în care reacţionează la droguri. Aşadar, dacă organismului îi este îndeplinită dorinţa sexuală, nu mai are nevoie să caute alte surse de satisfacţie.

Acum că ştii aceste lucruri, probabil te întrebi dacă este nevoie de un act sexual în sine, pentru a te abţine de la dulciuri.

Conform dr. Raymond, uneori chiar şi faptul că te gândeşti la asta poate fi suficient. Se pare că, deşi unii oameni au nevoie de realizarea efectivă a unui act sexual, pentru mulţi dintre noi, flirtul, tachinarea şi discuţiile care au ca subiect sexul sunt suficiente pentru a declanşa eliberarea de serotonină, dopamină şi adrenalină şi pentru a îndepărta „undele cerebrale” de cutia cu ciocolată.

În ceea ce priveşte legătura dintre anumite alimente şi creşterea libidoului, Dr. Caroline Cederquist susţine că, deşi nu a fost dovedit ştiinţific, o masă delicioasă, formată din alimente aromate, sănătoase şi lipsite de chimicale, dar pe care nu ai preparat-o tu şi nu necesită niciun efort după (cum ar fi spălarea farfuriilor) poate să ducă, într-adevăr, la creşterea dorinţei sexuale.

Aşadar, doamnelor, deşi nu există nici o dovadă solidă conform căreia petrecerea a mai mult timp în dormitor duce la scăderea în greutate, există, cu siguranţă, un argument solid conform căruia viaţa sexuală activă vă ţine departe de mâncărurile care provoacă colăcei, celulită şi obraji „pufoşi”!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult