5 sfaturi de care trebuie să ţii cont când îţi cumperi o saltea

Ca sa ne bucuram pe deplin de momentele de relaxare cand stam intinsi in pat trebuie sa ne asiguram ca am facut totul pentru a ne crea mediul propice, elementul de baza in aceasta ecuatie fiind salteaua pe care ne odihnim.
  • Publicat:
5 sfaturi de care trebuie să ţii cont când îţi cumperi o saltea

O zi obisnuita din viata fiecaruia dintre noi arata cam asa: ne trezim, unii cu zambetul pe buze, altii ar fi vrut sa mai doarma putin, ne imbracam, ne bem cafeaua (asta daca mai avem timp), iesim pe usa, suntem bombardati dis de dimineata de claxoane, ajungem la serviciu si facem slalom printre telefoane si proiecte si, daca apucam sa luam pranzul, suntem cu adevarat invingatori.

Cand ajungem seara acasa, tot ce ne dorim este sa stam intinsi in pat si eventual sa vizionam un film bun.

Dar, ca sa ne bucuram pe deplin de aceste momente trebuie sa ne asiguram ca am facut totul pentru a ne crea mediul propice relaxarii, elementul de baza in aceasta ecuatie fiind salteaua pe care ne odihnim.

Specialistii in saltele ai magazinului www.saltele-online.ro enumera 5 indicatori esentiali de care trebuie sa tinem cont atunci cand achizitionam o saltea:

1. Gradul de presiune – Numarul cat mai mare de puncte confera sustinerea cat mai corecta a coloanei vertebrale si, in general, asigura relaxarea totala a corpului. Saltelele care sunt realizate din latex sau memory foam au o densitate mai mare si creeaza o amprenta buna a corpului, egalizand punctele de presiune.

2. Gradul de circulatie al aerului – Utilizarea materialelor naturale (bumbac sau matase naturala), a materialelor tip latex care permit evaporarea apei, imprima saltelei un grad inalt de circulatie a aerului. Acest indicator este important, deoarece acumularea transpiratiei si lipsa aerului permite dezvoltarea acarienilor, microbilor si mucegaiului.

3. Gradul de elasticitate – Acest indicator este determinat de materialele din care este realizata salteaua, de rigiditatea elementelor care, in timp, indica gradul de deformare al saltelei. Orice cumparator trebuie sa stie ca saltelele mai fragile au un grad de elasticitate mai mare si, in acelasi timp, achizitia trebuie efectuata luand in considerare greutatea persoanei care foloseste salteaua. Pentru o greutate medie de 70-75 kg este recomandat ca, de pe o scara de la 1 sa 10, sa alegem salteaua cu grad 3. De aceea, este important ca, atunci cand achizitionati o saltea, sa consultati specialistul in saltele.

4. Gradul de confort – Acest indicator este conferit de toate elementele care compun o saltea. Si, pentru ca fiecare percepe confortul diferit, salteaua trebuie aleasa individual. Sfatul specialistilor este sa testam mai multe saltele inainte de a face o achizitie.

5. Comportamentul la miscare – Atunci cand doua persoane folosesc aceeasi saltea este important ca miscarile uneia sa nu afecteze confortul sau somnul celeilalte. Efectul de val este mult diminuat la saltelele realizate din materiale non metalice, spuma de memorie, latex, fibra din nuca de cocos. La saltelele cu arcuri interconectate se simte cel mai mult acest efect de val.

Asadar, sa ne indreptam atentia asupra lucrurilor marunte care ne fac viata mai usoara!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Culori inspirate pentru un somn odihnitor
Culori inspirate pentru un somn odihnitor