Bere într-o alimentaţie sănătoasă? Da, iată 3 motive ca s-o consumi!

Un stil de viaţă echilibrat şi o alimentaţie atent aleasă care să includă şi un consum moderat de bere, pot reprezenta cele trei coordonate ale unui regim de viaţă ideal, dedicat femeilor.
  • Publicat:
Bere într-o alimentaţie sănătoasă? Da, iată 3 motive ca s-o consumi!

Un stil de viaţă echilibrat şi o alimentaţie atent aleasă care să includă şi un consum moderat de bere, pot reprezenta cele trei coordonate ale unui regim de viaţă ideal, dedicat femeilor. 

Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, comentează câteva dintre efectele pe care un consum moderat de bere îl poate avea în  prevenţia osteoporozei, cât şi în menţinerea siluetei, două dintre temele de interes în rândul femeilor. 
 
„Cu rol în menţinerea sănătăţii sistemului osos, siliciul este un pion important în prevenţia osteoporozei. Berea conţine acest element, ceea ce îi poate asigura o poziţie de neînlocuit într-o dietă echilibrată destinată femeilor. Astfel, datorită acestui conţinut de siliciu, un consum moderat de bere poate contribui la reducerea incidenţei osteoporozei. Totodată, şi în cazul unei alte teme extrem de interesante în rândul femeilor, menţinerea siluetei, berea vine cu veşti bune. Rezultatele studiului pe care
 
Centrul de Studii l-a efectuat anul trecut şi care a vizat relaţia între consumul de bere şi indicatorii de masă corporală, au revelat, fără echivoc, că un consum moderat de bere nu are nicio influenţă asupra siluetei, celebra “burtă de bere” rămânând
un simplu mit.”, spune Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Un consum moderat de bere poate preveni osteoporoza

Femeile aflate la menopauză care consumă unul sau două pahare de bere pe zi pot avea oase mai puternice. În urmă unor studii efectuate la nivel internaţional, femeile care au consumat o cantitate moderată de bere au avut o densitate osoasă a coloanei şi a soldurilor cu 5-8% mai mare decât cele care nu au consumat bere deloc.
 
Acest fapt poate fi pus pe seama conţinutului de siliciu al berii, un element important pentru creşterea şi dezvoltarea oaselor.
În funcţie de tipul de bere consumat, cantitatea de siliciu variază de la 6.4 miligrame per litru până la 56.5 mg/L. Astfel, berile care deţin concentraţii mari de malt şi de hamei sunt cele mai bogate în siliciu, cum este cea de tip lager.

Berea nu afectează silueta

Un consum moderat de bere nu influenţează circumferinţa abdominală, raportul talie/şold sau indicele de masă corporală. Berea conţine sodiu, carbohidraţi, proteine şi chiar vitaminele B2 şi B6, iar 350 de ml de bere conţin 150 de calorii, 13 g de carbohidraţi, 1.5 g de proteine, 0 g de grăsimi şi 5% alcool.

Berea este o sursă de antioxidanţi

Berea conţine antioxidanţi naturali care pot influenţă în mod pozitiv starea de sănătate a organismului. Aceştia au că sursă malţul (orz), cât şi hameiul, din care este fabricată berea. Hameiul conţine flavonoide, antioxidanţi chiar mai puternici decât cei continuti de ceaiul verde sau soia.
 
Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de maxim 5%.
Urmărește CSID.ro pe Google News