Caviar de zmeură, mouse de ciocolată şi spumă de mandarine

Reţetă oferită de Paul Siserman, concurent Siserman.Se separa albusurile de galbenusuri, ciocolata menaj se rade, gelatina se pune la inmuiat iar frisca se bate spuma. Intr-un vas se pune untul impreuna cu ciocolata menaj si se pune pe bain marie.
  • Publicat:
Caviar de zmeură, mouse de ciocolată şi spumă de mandarine

Reţetă oferită de Paul Siserman, concurent Siserman.

Ingrediente

Tapioca   100g
Zmeura  50g
Ciocolata 220
Oua 2 albusuri
Frisca 250ml
Zahar 2 linguri
Gelatina 5g
mousse
200 g ciocolata topita
3 galbenusuri + 50 g zahar
550g frisca 
40g de unt
10 g coaja de portocala
300g de mandarine

Mod de preparare

Caviar de zmeura

Se pune 50 de g de Tapioca la fiert
Se dau prin blender zmeura
Cand tapioca este fiarta ( max 6 min) se ia se da prin jet de apa rece si se amesteca cu zmeura apoi se pune la rece .

Mousse de ciocolata

200 gr ciocolata menaj,
400 ml frisca lichida,
30 gr unt,
2 oua,
100 gr zahar,
10 gr gelatina
Se separa albusurile de galbenusuri, ciocolata menaj se rade, gelatina se pune la inmuiat iar frisca se bate spuma. Intr-un vas se pune untul impreuna cu ciocolata menaj si se pune pe bain marie, se amesteca bine, pana se topeste ciocolata. Se adauga apoi gelatina, se amesteca bine si se da jos de pe foc. Albusurile de ou se bat spuma impreuna cu zaharul pana devin tari ca pentru bezele. Se adauga apoi frisca batuta si se toarna cate putin ciocolata topita amestecand continuu. Dupa ce s-a omogenizat se toarna intr-un vas si se introduce in frigider, unde se lasa la intarit, cel putin 2 ore.

Spuma de mandarine

Se descojesc mandarinele se curate de pielita (sa ramana doar pulpa ) se dau in blender
Se amesteca cu smantana si se introduce in sifonul de frisca apoi se adauga patroanele de N2O
Se agita bine si se lasa la rece 1,5-2 ore.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Desert de post: Budincă de ciocolată
Desert de post: Budincă de ciocolată
Recomandări: