Cristi Coman şi-a descoperit pasiunea pentru arta de a prepara o cafea perfectă în 2010 când participa la un training intern, în cadrul companiei. A început să înveţe tot mai multe despre cafea şi în 2012 a câştigat titlul de National Barista Champion în aceeaşi competiţie. În prezent este coordonator barista LA MAMA şi Cafepedia în Bucureşti.
În acest scurt filmuleţ Cristi ne prepară o cafea ca o prăjiturică, reţeta fiind intitulată Şarloţica.
Ingrediente:
100 ml cafea fierbinte
50 g dulceaţă de mere
3 fursecuri cu unt, vanilie şi cacao
120 ml lapte
Frişcă
Fulgi de ciocolată
Această reţetă poate fi preparată în două feluri:
Varianta rece (ca în filmul video):
Într-un recipient sfărâmi bine fursecurile şi le amesteci cu dulceaţa de mere. Pui apoi amestecul într-un pahar înalt peste care adaugi câteva cuburi de gheaţă, laptele rece şi la final cafeaua gata preparată la filtru. Decorează cu frişcă şi presară peste ea ciocolata rasă.
Varianta caldă:
Pune într-un recipient fursecurile sfărâmate bine pe care le amesteci cu dulceaţa de mere, apoi toarnă peste ele laptele cald şi lasă-le deoparte câteva minute. Pune cafeaua gata preparată, caldă, într-un pahar înalt şi adaugă, prin sită, laptele din recipient. Decorează cu frişcă şi presară peste ea ciocolata rasă. O adevărată şarlotă de casă.
Sursa reţetei: joacatecujacobs.ro