Reteta propusa de Anca Lungu (food blogger)
Ingrediente pentru 12 minitarte
Pentru aluat:
250 g de faina
250 g de zahar pudra
125 g de unt
2 oua
Un praf de sare
Pentru mousse de ciocolata:
125 g de ciocolata neagra
25 g de unt
150 g de zahar
150 g de apa
3 galbenusuri
200 g de smantana pentru frisca
Ghimbir proaspat
Coacaze rosii
Mod de preparare:
1. Amestecati faina cu zaharul pudra, sarea, ouale si untul. Framantati bine aluatul, apoi portionati-l si intindeti-l cu un sucitor.
2. Asezati-l cu grija in tavitele tapetate cu unt si faina.
3. Incingeti cuptorul la 200 ˚C, turnati boabe de orez sau de fasole deasupra aluatului dupa ce ati folosit hartia de copt ca o folie de protectie.
4. Lasati-le la cuptor pentru 15 minute.
5. Intre timp, topiti ciocolata si untul la bain marie si puneti la fiert apa si zaharul.
6. Mixati galbenusurile si adaugati treptat apa fiarta in care s-a topit zaharul.
7. Bateti bine de tot smantana pana obtineti frisca, apoi amestecati galbenusurile batute spuma cu ciocolata si untul topit, iar la final incorporati frisca.
8. Curatati si dati prin razatoare 3 cm de radacina proaspata de ghimbir. Aromati astfel mousse-ul de ciocolata.
9. Scoateti tavitele cu aluat de la cuptor, asteptati putin sa se raceasca si rasturnati-le pe blatul de lucru.
10. Umpleti minitartele cu mousse de ciocolata si ghimbir si ornati-le cu coacaze rosii.
Savurati mini-tartele dupa ce au stat cel putin o ora la rece. Pofta buna!
Pentru a descoperi idei, retete si ingrediente care iti vor deschide un nou orizont al gustului, urmareste lunar Ingredientul Secret de la Electrolux.