Conform tradiţiei, de pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească preparatele specifice, precum ouale roşii, drobul şi friptura de miel. La capitolul desert, varietatea este însă mult mai largă şi cozonacul şi pasca pot fi acum completate de torturi şi prăjituri diverse.
O opţiune uşor şi rapid de preparat sunt cupcakes-urile. Ornate cu inimioarele colorate de zahăr Mărgăritar, aceste prăjituri vor face fără îndoială deliciul invitaţilor.
Durată pregătire: 20 minute
Durată coacere: 20 minute
Ingrediente:
Pentru ornarea cupcakes-urilor:
Inimioare colorate de zahăr
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 170 grade C. Dacă aveţi forme pentru brioşe, treaba este ca şi făcută! Se aşază în forme cupele de hârtie. Pentru un strop de creativitate, se poate opta pentru forme din hârtie colorată.
Se amestecă untul cu zahărul cu ajutorul mixerului. Se adaugă apoi pe rând ouăle şi se omogenizează cu mixerul până când compoziţia capătă o textură spumoasă. Se adaugă apoi făina, amestecată în prealabil cu praful de copt şi puţină sare, şi laptele. Se mixează compoziţia până se încorporează toate ingredientele.
Se pune compoziţia în formele de brioşe şi se bagă apoi la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Odată scoase din cuptor, brioşele se lasă să se răcească, după care pot fi decorate după bunul plac. Noi recomandăm inimioarele colorate de zahăr pentru ornare. Nuanţele de roz şi albastru vor aduce zâmbetul pe buzele tuturor.