Pe lângă multivitaminele pe care le conţin, căpşunile sunt cunoscute ca fiind un bun întăritor imunitar, un ajutor în prevenţia bolilor cardiovasculare, ca diabetului sau chiar a cancerului.
Căpşunele conţin un nivel foarte crescut de nitraţi, care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi a oxigenului prin muşchi. Astfel, acestea pot fi consumate înaintea antrenamentelor pentru o mai bună anduranţă şi pentru o ardere accelerată a caloriilor.
Ingrediente:
200 g căpşuni proaspete tăiate, 100 g zahăr, 5 linguri apă, 3/4 linguriţă cu gelatină simplă, un vârf de sare, albuşurile a 2 ouă mari, 1/4 linguriţă esenţă de vanilie, 120 g smântână pentru frişcă (35% grăsime).
Preparare: Amestecă într-un vas căpşunile cu o lingură de zahăr şi lasă-le 10 minute. Mixează-le în blender ca să obţii un piure. Pune gelatina în 2 linguri de apă, las-o la înmuiat 5 minute.
Într-un vas pui la fiert pe foc mediu 6 linguri de zahăr cu cele 3 linguri rămase de apă, sarea şi fierbi amestecând siropul până s-a dizolvat zahărul.
Apoi mai laşi la fiert fără să mesteci aprox 4 min. Cu un mixer bate albuşurile ouălor şi gelatina înmuiată în apă până se fac spumă (precum cea pentru bezea), apoi adaugă treptat siropul preparat anterior, mixând mai întâi la viteză medie apoi la viteză mare până ce compoziţia de întâreşte, adaugă vanilia.
Bate smântâna până devine frişcă. Într-un castron mai mare amesteci uşor frişca mai întâi cu un sfert din compoziţia cu albuşuri, apoi treptat adaugând şi restul albuşurilor. La final adaugi piureul de căpşuni. Compoziţia pentru mousse este gata.
Pune-o în paharele pentru desert şi lasă-le la frigider minim 2 ore.
Citeşte aici despre Căpşune – proprietăţi, beneficii şi reţete.