Somonul roz – cel mai mic şi abundent peşte din specia de somon din Pacific şi unul dintre cele mai consumate tipuri de peşte din lume – ar putea să dispară complet din meniuri, din cauza faptului că specia este pe cale de dispariţie. Iar acesta nu este singurul tip de peşte în pericol.
Midiile, stridiile şi scoicile ar putea deveni tot mai rare şi mai scumpe, din cauza faptului că mările devin pe zi ce trece tot mai acide, datorită nivelului mare de dioxid de carbon din atmosferă, lucru care duce la migrarea într-un ritm tot mai mare a acestor peşti şi, în ultimă instanţă, la dispariţia acestora.
Adevăratul cost al alimentelor ieftine
Este mâncarea ecologică, fără pesticide, doar o fiţă a nutriţiei? Conform studiilor, NU! Agricultura este o industrie complexă, pe care se bazează cea mai mare parte a alimentaţiei noastre. De zeci de ani, accentul a fost pus pe creşterea randamentului agriculturii, lucru care a dus la utilizarea tot mai mare a pesticidelor, substanţe toxice pentru organism.
Ca răspuns la industria alimentelor dăunătoare, comercianţii au început să scoată la vânzare produse ecologice, naturale, ferite de pesticide, dar care au şi preţuri pe măsură. Şi totuşi, conform medicilor, sacrificarea nutriţiei pentru mâncare mai ieftină duce la ingerarea substanţelor chimice în corpul nostru care nu numai că au un impact negativ puternic asupra organismului ci, conform studiilor recente, duc la deteriorarea întregului mediu înconjurător!