Secretele unei pieli sănătoase

Pielea ta poate să spună poveşti întregi despre tine şi stilul tău de viaţă, de la strălucirea din timpul sarcinii la uscarea provocată de expunerea la soare.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Secretele unei pieli sănătoase

Pielea ta poate să spună poveşti întregi despre tine şi stilul tău de viaţă, de la strălucirea din timpul sarcinii la uscarea provocată de expunerea la soare.

Ai auzit de nenumărate ori care sunt regulile de îngrijire a pielii, ştii că trebuie să te protejezi de razele solare, dar ce nu ştii, probabil, e faptul că mai există multe aspecte la care trebuie să fii atentă atunci când vine vorba de sănătatea pielii tale.

Acneea la 30+

Problemele pielii legate de hormoni nu sunt valabile doar pentru adolescenţi şi tineri. Dezechilibrele progesteronului şi testosteronului care se modifică înainte de ciclul menstrual pot să cauzeze acnee în zona gurii, a bărbiei şi a nasului. Stresul poate şi el să înrăutăţească lucrurile, provocând uscarea şi iritarea pielii, în special în zona feţei şi a mâinilor. Pentru a trata acneea poţi folosi produse care conţin peroxid de benzoil, iar alimentaţia sănătoasă poate să fie şi ea un ajutor de mare nădejde.

Îngrijirea pielii în timpul sarcinii

Eşti gata să-ţi măreşti familia? Pielea ta te va susţine şi va fi mai strălucitoare şi mai curată ca oricând în timpul sarcinii, datorită abundenţei de estrogen. Cu toate acestea, fluxul hormonal din timpul lunilor de sarcină poate creea o varietate de probleme ale pielii, cum ar fi pete maronii pe faţă sau iritaţii uşoare. Vestea bună este că aceste probleme trec odată cu naşterea iar între timp, pentru a le ameliora, poţi încerca să foloseşti anumite creme hidratante, însă numai sub recomandarea unui medic.

Controlează-ţi pielea cât de des posibil

În jurul vârstei de 30 de ani, problemele pielii cauzate de soare, poluare sau stres pot să înceapă să lase urme. Controlul pielii o dată la câteva luni este mai mult decât recomandat. Cancerul de piele devine din ce în ce mai răspândit şi în rândul tinerilor dar, din fericire, dacă este diagnosticat la timp este şi 99% vindecabil. Nu mai amâna! Fă-ţi un control imediat!

Învaţă să alegi produse de îngrjiire adecvate

Înainte să cheltui o grămadă de bani pe diferite creme şi serumuri „magice” dă o fugă la medicul dermatolog! Acesta îţi va recomanda produse special create pentru tipul tău de piele şi se va asigura că vei obţine beneficii maxime de pe urma acestora. Pielea ta este oglinda care te defineşte, deci înainte să o încarci cu diferite cosmetice, asigură-te că sunt ceea ce ai nevoie.

Scapă de roşeaţă

Dacă tenul tău este încărcat de roşeaţă, vase subţirii de sânge şi mici umflături, dermatologul tău îţi va spune că suferi de rozacee, o afecţiune a pielii extrem de comună, cauzată de stres, alcool, mâncăruri condimentate sau apă fierbinte. Apare în general la persoanele înaintate în vârstă, dar poate să apară şi în rândul tinerilor. Din fericire, există soluţii simple pentru vindecarea acestei afecţiuni, cum ar fi alimentaţia sănătoasă şi cremele special create pentru pielea sensibilă.

Ai grijă la apă

Odată cu scăderea nivelului de estrogen şi de grăsime naturală a organismului, pielea devine uscată, subţire şi pot apărea mâncărimi. Băile prea dese, cu apă prea fierbinte sau cu săpunuri prea asptre pot să înrăutăţească lucrurile. Deshidratarea poate cauza şi ea numeroase afecţiuni ale pielii, de aceea este extrem de important să consumi cât mai multe lichide. În cazul în care apar şi alte simptome, cum ar fi oboseala sau durerile musculare, ar fi bine să consulţi un medic specialist.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult