Ulei de susan – mai bun decât uleiul de măsline

Uleiul de susan se produce prin presarea la rece a seminţelor de susan, folosite în principal în industria alimentară. Puţini sunt cei care cunosc faptul că uleiul de susan are proprietăţi terapeutice excelente.
  • Publicat:
Ulei de susan - mai bun decât uleiul de măsline

Uleiul de susan se produce prin presarea la rece a seminţelor de susan, folosite în principal în industria alimentară. Puţini sunt cei care cunosc faptul că uleiul de susan are proprietăţi terapeutice excelente.

Uleiul de susan este un ulei foarte bogat in proteine, vitaminele B1, B2, E, calciu, fier şi grăsimi. De asemenea, este cel mai rezistent ulei la oxidare, cel mai fluid, are un punct de fierbere foarte ridicat (200C) şi un punct scăzut de îngheţare (-7 C).
 
Consumul de susan este recomandat pentru tratarea:
  
 – impotenţei
 – a bolilor de piele
 – a tusei cronice
 – a plămânilor slabiţi
 – a constipaţiei cronice
 – a amenoreei şi dismenoreei
 – inflamaţiilor gingiilor, degradării dinţilor
 – căderii părului
 – oaselor fragile şi osteoporozei

 

 
Ulei de susan pentru gătit:
 
Uleiul de susan este un ulei cu un trecut nobil, apreciat la fel ca şi cel de măsline. Cu un parfum uşor şi un gust plin, uleiul de susan este un popular ulei de gătit.
 
Uleiul de susan are un conţinut mare de acid linoleic şi vitamina E. Acidul linoleic ajută la reducerea colesterolului în sânge, de creştere a a rezistenţei şi a energiei. 
 
 
 
Urmărește CSID.ro pe Google News