Iaurtul, alimentul perfect pentru mic dejun, gustare şi slăbire

Ce conţine poşeta ta azi? Farduri, rujuri, chei, o cremă, un portofel burduşit de carduri (farmacii, discounturi la magazine), cartea de credit, bani cash, o carte de autocunoaştere, un echipament sportiv (da, sunt la modă poşetele mari), două reviste.
  • Publicat:
Iaurtul, alimentul perfect pentru mic dejun, gustare şi slăbire

Ce conţine poşeta ta azi? Farduri, rujuri, chei, o cremă, un portofel burduşit de carduri (farmacii, discounturi la magazine), cartea de credit, bani cash, o carte de autocunoaştere, un echipament sportiv (da, sunt la modă poşetele mari), două reviste.

Următoarea întrebare este ce conţine frigiderul tău? Conţine minimum un produs din categoriile alimentare obligatorii pentru un stil de viaţă sănătos? Legume, fructe, lapte, carne, ouă? Următoarea întrebare: ce alimente obişnuieşti să pui în poşetă?

Nici nu bănuiam acum câţiva ani, cât de important este startul unei zile – atât din punct de vedere mental (primul gând al zilei), cât şi fizic (începi ziua cu câteva exerciţii de înviorare), dar şi din punct de vedere  nutriţional.  Cred că fiecare dintre noi a experimentat toate variantele de a “spune bună dimineaţă” unei noi zile.

Ce putem noi să vă sfătuim este să vă treziţi cu zâmbetul pe buze, să beţi apă înainte de a bea cafea sau ceai (neîndulcite), să faceţi 5 minute de exerciţii fizice menite să vă pună sângele în mişcare şi să consumaţi un mic dejun sănătos (nu abundent). Cel mai simplu şi culmea şi indicat de către absolut toţi nutriţioniştii este să consumăm iaurt.

Românii şi iaurtul

Avem o veste bună despre români, un studiu recent privind consumul de lapte în rândul românilor dezvăluie faptul că laptele este un produs care nu lipseşte din gospodării. 71% dintre respondenţi asociază laptele cu prima parte a zilei şi îl consumă în diferite feluri la micul dejun. De asemenea, rezultatele studiului arată că 1 din 3 gospodării consumă 2-3 litri de lapte pe săptămână, 41% dintre respondenţi declarând că toţi membrii familiei consumă lapte în mod regulat.
 
În primăvară însă, a fost dată publicităţii o altă statistică ce arăta că un român consumă doar un iaurt pe săptămână. “Aceasta este consecinţa unei greşite şi păguboase educaţii nutriţionale, pe care noi nutriţioniştii, de ani de zile, căutăm să o corectăm. Consecinţele sunt extrem de perfide. Putem considera că lipsa consumului de iaurt poate contribui la sindromul intestinului iritabil, care este o boală chiar modernă, apoi poate să contribuie în mod perfid la deficitul global de calciu, contribuie la epidemia de diabet, pentru că, dacă se consumă iaurt în mod regulat, aproape zilnic, înseamnă că scade cu 28% riscul îmbolnăvirii cu diabet zaharat de tip II ”, a declarat prof. dr Nicolae Hâncu.
 
De asemenea, tot dr Hâncu a adăugat că iaurtul consumat regulat este recomandat şi în curele de slăbire, fiind de preferat “iaurtul de 3,4% grăsime, în locul celui degresat, deoarece iaurtul degresat nu este atât de gustos şi va fi consumat pe termen scurt. Iaurtul este indicat pentru păstrarea organismului sănătos.
 

Beneficiile iaurtului se datorează conţinutului de nutrienţi importanţi pentru sănătate, precum proteinele complexe, calciul, potasiul, fosforul, zincul, bacteriile lactice vii şi vitaminele.

 
Sperăm că te-am convins ca atunci  când nu ai timp să consumi micul dejun acasă, în poşeta ta încăpătoare să pui şi un iaurt pe care să-l consumi la birou. O zi plină de energie!
 
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Fructele uscate: calorii şi beneficii
Fructele uscate: calorii şi beneficii