De o săptămână mă aflu în Germania. Încerc să mă dumiresc cum reuşesc nemţii să slăbească, cei care reuşesc şi nu sunt puţini, deşi ocupă un loc fruntaş în topul popoarelor obeze.
Au pâine bună – peste 600 de tipuri, peste 1.200 de produse de patiserie. Iar lista continuă la nesfârşit cu produse bio – în unele supermarketuri e foarte greu să găşeşti şi variantele “non-bio” ale unor produse de bază. Atât de diferit faţă de România, dar evident cu preţuri pe măsură.
Aşadar, m-am interesat cum slăbesc germanii atunci când îşi doresc să slăbească şi am aflat despre noua dietă germană, care promite că te poate ajuta să slăbeşti 7 kilograme, în două săptămâni. Atenţie însă, doctorii avertizează asupra faptului că a slăbi sănătos înseamnă a nu pierde mai mult de 4 kilograme pe lună.
Luni
Mic dejun: o cană de ceai sau cafea neagră, o felie de pâine.
Prânz: 2 ouă fierte tari, roşii, 80 g spanac asezonate cu puţin ulei de măsline
Cină: o friptură la grătar sau la cuptor, 150 g de salată de roşii cu ceapă verde sau salată de sezon.
Marţi
Mic dejun: o cană de ceai sau de cafea, o felie de pâine
Prânz: 200 grade salată: roşii cu varză, ulei de măsline, o portocală sau două mandarine. Fructele pot fi şi un măr mare şi câteva prune uscate.
Cină: 2 ouă fierte, 200 grame carne gătită, 80 g salată.
Miercuri
Mic dejun: cafea sau ceai
Prânz: un ou fiert, 100 g de brânză, 200 g morcovi fierţi asezonaţi cu ulei de măsline.
Cină: 250 grame salată de fructe din mere, mandarine, o banană şi pere.
Joi
Mic-dejun: Un pahar de suc de mere natural
Prânz: 250 g de peşte la cuptor cu mere şi roşii
Cină: o friptură cu o salată de 150g de salată verde asezonată cu ulei de măsline şi suc de lămâie
Vineri
Mic dejun: un pahar de suc de morcovi
Prânz: 200 g de pui rotisat, 100 g salată
Cină: 2 ouă fierte, morcov la grătar cu ulei de măsline
Sâmbătă
Mic-dejun: o cană de ceai neîndulcit, un toast
Prânz: 200 g de carne rotisată, 150 g salată de varză cu suc de lămâie
Cină: 150 g de brânză, 100 grame de morcovi la grătar cu ulei de măsline.
Duminică
Mic dejun: o cană de ceai neîndulcit, un toast
Prânz: 200 g de pui la rotisor sau fiert
Cină: 300 g de fructe – la alegere.
Săptămâna a doua – se repetă meniul.
Atenţie: între mese se bea apă minerală.
Nu este o dietă recomandată persoanelor cu probleme de sănătate cronice. A se consulta un medic generalist înainte de a începe programul.