Usturoiul poate fi folosit pe post de condiment la anumite mâncăruri, dar şi ca medicament.
Usturoiul conţine numeroase vitamine şi minerale, dar poate juca cu succes şi rolul unui antibiotic. De aceea, este indicat să-l consumi când eşti răcit, ai probleme cu plămâni sau faci
atacuri de astm.
Usturoiul scade tensiunea arterială şi subţiază sângele, dar te poate ajuta să scapi şi de aşa numitul colesterol rău. Ba mai mult, dacă îl mănânci de câteva ori pe săptămână, îţi poţi feri organismul de apariţia
cancerului de colon.
Usturoiul îţi poate fi de folos şi dacă te lupţi cu o stare de slăbiciune generală şi ai frecvent dureri de cap. Egiptenii îl preferau şi pentru proprietăţile lui afrodisiace. Atunci când este consumat pe stomacul jol, acest aliment minune alungă stresul şi te face să prinzi aripi.
Usturoiul crud poate fi aplicat pe răni deschise, dar şi pe bătături şi negi, iar efectele lui vor fi uimitoare. De asemenea, poate fi un remediu şi contra acneei.