Nu arunca zaţul de cafea! 5 feluri în care îţi este util

Cafeaua este marea ta slăbiciune, dar ştii câte beneficii poate avea zaţul de cafea pe care îl arunci?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Nu arunca zaţul de cafea! 5 feluri în care îţi este util

Zațul de cafea este adesea considerat un reziduu inutil, pe care majoritatea oamenilor îl aruncă fără să-i acorde prea multă atenție. Cu toate acestea, zațul de cafea are numeroase întrebuințări surprinzătoare și poate fi folosit în mod creativ în diverse moduri.

Dacă ești un iubitor de cafea și ești interesat să reduci risipa și să îți îmbogățești rutina zilnică, iată cinci moduri în care zațul de cafea îți poate fi util:

5 utilizări mai puțin cunoscute ale zațului de cafea

1. Amestecul făcut din zaţul de cafea şi două linguriţe de ulei de măsline te poate scăpa de celulită. Aplică această combinaţie pe picioare şi abdomen, las-o să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte.
2. Brunetele se pot spăla cu zaţul de cafea şi pe cap. Dacă vrei să ai un păr strălucitor şi cu volum, amestecă zaţul cu zeama de la o jumătate de lămâie.
3. Dacă îţi doreşti ca hainele tale de culoare închisă să-şi păstreze rezistenţa în timp, adaugă în apa în care le speli cafea şi zaţ, poate face minuni pentru materiale.
4. În cosmetică, zaţul e folosit pe post de exfoliant. Îţi lasă o piele catifelată şi îndepărteză celulele moarte, iar în combinaţie cu uleiul de cocos îţi face un ten luminos şi te scapă de cearcăne.
5. Te poate ajuta să alungi şi insectele din casă, aşa că îl poţi împrăştia în locurile cu probleme. Ba mai mult, poate
fi întrebuinţat şi ca îngrăşământ.

Concluzie

În concluzie, zațul de cafea este unul dintre acele lucruri pe care le putem pune în valoare și să le transformăm în resurse utile, în loc să le aruncăm la gunoi. Cu aceste cinci moduri creative de utilizare, poți profita de beneficiile zațului de cafea în rutina ta zilnică și în îngrijirea casei și a grădinii. Prin reciclarea zațului de cafea, vei contribui și la reducerea risipei și la protejarea mediului înconjurător.

(Sursa: Gândul)
Urmărește CSID.ro pe Google News