Dacă ţi-ai propus să ţii post toată săptămâna, află că există multe opţiuni sănătoase care înlocuiesc preparatele cu multe calorii şi neprietenoase cu silueta precum făinoasele, snaks-urile de tot felul sau cartofii prăjiţi.
Carmen Negoiţă îţi spune ce preparate raw vegane poţi consuma în aceste zile până de Paşti, din ingrediente naturale şi fără a fi gătite la foc. Sunt preparate pe care le poţi face acasă ori pe care le poţi comanda pentru a fi livrate acasă.
“Pentru mulţi dintre noi este încă dificil să găsim preparate de post care să fie şi diversificate de la o zi la alta, şi bune la gust, sănătoase şi prietene cu silueta. Nu e tocmai bine să ne rezumăm la cartofi prăjiţi, pateuri vegetale, pâine cu margarină şi tot felul de produse din comerţ cu aditivi. Din bucătăria raw vegană Rawyal avem o sumedenie de variante sănătoase. Spre exemplu, eu săptămâna aceasta mi-am programat următorul meniu zilnic.
Mic dejun: brânză de caju, crackers din fulgi de ovăz, fulgi de hrişcă, susan, tărâţe psyllium, mac, ulei de măsline, oregano, miere.
Prânz: salată verde, pastă de pătrunjel cu crackers
Gustare: cheesecake raw cu portocale şi fructe de pădure
Cină: salată tabule din roşii cu pătrunjel
Mic dejun: milkshake energizant (din banană, curmale, caju, vanilie, scorţişoară, maca, lucuma) şi baton energizant din caju, curmale, seminţe de floarea soarelui, merişoare, goji, fulgi de ovăz, tărâţe psyllium.
Prânz: lasagna raw, guacamole şi crackers
Gustare: tort raw cu ciocolată vegetală şi căpşuni
Cină: supă de spanac
Mic dejun: smoothie de ananas, salată de crudităţi
Prânz: spaghete din dovlecel cu sos de roşii, pastă de măsline cu crackers
Gustare: budincă de chia
Cină: salată verde
Mic dejun: limonadă cu mentă, ghimbir şi goji, pastă de măsline kalamata cu crackers
Prânz: pizza raw vegană
Gustare: milkshake energizant (din lapte de migdale)
Cină: supă de spanac, brânză de caju cu crackers
Mic dejun: pastă de pătrunjel cu crackers, cupcake cu fructe de pădure
Prânz: Sushi raw, guacamole cu crackers
Gustare: cupcake cu fructe de pădure
Cină: salată de ciuperci
Mic dejun: brânză de caju cu crackers
Prânz: salată detoxifiantă şi hummus raw
Gustare: ciocolată caldă raw
Cină: salată proteică
În ziua de Paşti, pentru a nu trece brusc la un meniu consistent cu ingrediente grele, de origine animală, puteţi consuma cozonac raw vegan Rawyal, care este senzaţional şi foarte sănătos.