Cafea originară din Rwanda, care promite arome de ciocolată şi mandarină, sau cafea organică braziliană? Trebuie să ştiu la ce altitudine cresc boabele? Este o cafea uşor acidă îndeajuns de puternică cât să mă menţină energic/ă toată ziua?
Nu orice etichetă este o garanţie a calităţii, însă cu cât un producător de cafea îţi poate spune mai multe despre cafeaua pe care urmează să o achiziţionezi, cu atât mai bine, spune Jesse Kahn, specialist în domeniu, la Counter Culture Coffee, în Durham. Absenţa informaţiilor este probabil mai gravă decât abundenţa lor, este de părere Kahn.
Aşadar, cum putem cumpăra cafea de calitate, cu toată încrederea? Iată sfaturile lui Jesse Kahn.
Să macini cafeaua chiar înainte să o infuzezi este secretul unei ceşti grozave, spune Kahn. Este vorba de prospeţime.
Nu e penurie de cafea la supermarket, aşadar ţine de tine să descoperi adevărata calitate. Atunci când cumperi direct de la roaster, poţi afla de la angajaţi multe informaţii preţioase despre cafea, ba mai mult, ai posibilitatea să o şi guşti. Iar cafeaua este cu siguranţă mai proaspătă.
Spune nu sertarelor
Aer, lumină, căldură şi umiditate – toate dăunează când vine vorba de cafea. Aşa că nu cumpăra cafea din recipiente ori sertare, de unde o poţi ambala singur în pungă. Caută mai degrabă cafeaua în pachete bine sigilate. Multe dintre acestea au valve speciale care eliberează gazele naturale ale cafelei, nepermiţând aerului să pătrunda în pungă.
Află de pe www.gustarte.ro care sunt celelalte criterii de alegere a unei cafele bune!