Un nou scandal al etichetării produselor, la nivel global

O cincime din fructele de mare şi peştele care ajung pe piaţă sunt etichetate greşit
  • Publicat:
Un nou scandal al etichetării produselor, la nivel global

Un nou raport ridică mari semne de întrebare referitoare la sectorul fructelor de mare. Conform unui studiu efectuat de o organizaţie non-guvernamentală din Statele Unite ale Americii, Oceana, una din cinci mostre de fructe de mare din cele peste 25 000 testate la nivel global era etichetată greşit. Asta înseamnă că oamenii ar putea cumpăra sau comanda fructe de mare şi tipuri de peşte diferite de ceea ce scrie pe etichetă.

Organizaţia a analizat 200 de studii din 55 de ţări pentru a întocmai acest raport. Autorii spun că dovezile care indică înşelătoria în privinţa fructelor de mare a fost descoperită în lanţurile de aprovizionare şi furnizare, la nivel global.

Doar în Statele Unite ale Americii, cercetătorii susţin cărata de fraudă este de aproape 30%, iar 58% dintre mostrele false conţineau specii care ar putea cauza problem de sănătate. Unele tipuri de fructe de mare ar trebui testate pentru potenţiale toxine sau alte tipuri de alegerni. În cazul în care produsul este etichetat greşit, este probabil ca acesta să nu mai fie testat.

Unul dintre cele mai mari factori de risc pentru bolile autoimune ce apar la femei poate fi corelat cu gradul de expunere a acestora la mercurul care se găseşte în peşte şi fructe de mare.

Persoanele care achiziţionează astfel de produse se expun unor riscuri care le-au putea afecta sănătatea. În plus, situaţia daunează tuturor din lanţul de aprovizionare şi furnizare care care respectă regulile. Efortul persoanelor care  prind peşte legal şi a etichetează produsele corect este subminat de aceste practici frauduloase.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News