5 superalimente minune recomandate de Lili Sandu pentru detoxifiere şi energizare

Lili Sandu vă prezintă 5 suplimente alimentare, cunoscute ca superalimente datorită efectelor benefice pe care le au asupra organismului, atunci când sunt consumate într-un regim echilibrat.
  • Publicat:
5 superalimente minune recomandate de Lili Sandu pentru detoxifiere şi energizare

Săptămâna aceasta am ales să vă prezint 5 suplimente alimentare, cunoscute ca superalimente datorită efectelor benefice pe care le au asupra organismului, atunci când sunt consumate într-un regim echilibrat. Eu am introdus aceste superalimente în dieta mea zilnică, folosindu-le alternativ în smoothie-uri variate, de două ori pe an, pe o perioadă de trei luni.

Maca
Este în mod natural îmbogaţită  cu minerale (calciu, potasiu, fier, magneziu, fosfor şi zinc), steroli, până la 20 de acizi graşi, lipide, fibre, carbohidraţi, proteine şi aminoacizi esenţiali. Maca stimulează şi hrăneşte hipotalamusul şi glanda pituitară, care sunt considerate glandele master ale organismului. Aceste glande reglează de fapt, sistemul endocrin, astfel încât atunci când sunt în armonie, acestea pot aduce echilibru glandei suprarenale, tiroidei, pancreasului, ovarelor şi glandelor testiculare, adică celor mai importanţi hormoni din organism. Acest lucru favorizează procesul de anti-îmbătrânire, menţinând un organism tânăr şi sănătos.

Acest superfood  ajută la rezolvarea anumitor probleme ale pielii (acnee, eczeme, psoriazis şi chiar cicatrici) şi măreşte producţia de colagen. Mai mult, maca poate aduce stabilitate şi echilibru emoţionale ajutând astfel în cazul depresiei, al schimbărilor de dispoziţie şi al stresului.

Pudra de maca se poate folosi cel mai bine în smoothie-uri, dar şi amestecată în cafea, sau se pot lua capsule. Nu se recomandă femeilor însărcinate sau care alaptează.


Lăptişor de matcă (royal jelly)
Lăptişorul de matcă reprezintă secreţia glandelor salivare ale albinelor lucrătoare, constituind hrana reginei albinelor dintr-un stup. Este important să se facă distincţia între lăptişorul de matcă şi polenul de albine, deoarece sunt două substanţe diferite. Beneficiile lăptişorului de matcă se datorează conţinutului de proteine, aminoacizi, lipide, minerale, acid folic şi vitamina B.

Cele mai importante beneficii sunt:
-întăreşte sistemul imunitar şi regenerează celulele;
-conţine probiotice care menţin sănătatea tractului gastro-intestinal;
-ajută în tratarea osteoporozei;
-îmbunătăţeşte nivelul de colagen, care protejează pielea împotriva îmbătrânirii;
-reduc şi uşurează simptomele menopauzei;
-ajută în tratarea sterilităţii, impotenţei şi la evitarea avortului spontan;
-contribuie la buna funcţionare a sistemului cardiovascular.

Astragalus
Rădăcina de Astragalus este folosită în medicina tradiţională chinezească pe post de tonic, care oferă energie şi întăreşte organismul şi sistemul imunitar, ajutându-l în vindecarea răcelilor şi a infecţiilor sistemului respirator.
Astragalus stimulează sistemul imunitar, dar pe langă acest lucru, datorită proprietaţilor lui antivirale, oferă un suport protector organelor interne: splină, ficat, plămâni, tract urinar şi sistem respirator.

Alte câteva beneficii minunate ale acestui superaliment:
-este un puternic antioxidant;
-este benefic în tratarea rănilor, aplicat sub forma de cremă;
-reduce riscul îmbolnăvirilor cardiovasculare;
-ajută la combaterea stresului;
-oferă protecţie intestinală;
-reduce oboseala;
-oferă protecţie organismului în lupta cu radicalii liberi;
-încetineşte procesul de îmbătrânire;
-protejează rinichii şi ajută la tratarea bolilor de rinichi;
-tratează anemia.

Chlorella
Chlorella face parte din categoria algelor verzi şi este originară din Taiwan şi Japonia. Bogată în fitonutrienţi, acest superaliment conţine aminoacizi, clorofilă, beta-caroten, potasiu, fosfor, magneziu şi vitamin B-complex.

Chlorella se foloseşte deseori în protocolul de detoxifiere a organismulului de metalele grele. Alte beneficii ale acestei alge minune sunt întărirea sistemului imunitar, scăderea în greutate prin reglarea hormonală, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi accelerarea metabolismului.

Consumul de Chlorella ajută la menţinerea unui aspect tânăr şi sănătos al pielii, deoarece măreşte în mod natural nivelul de vitamina A, vitamina C şi glutation din organism, eliminând în acest fel radicalii liberi şi protejând celulele.
Nu în ultimul rând, acest superaliment ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge şi a colesterolului.


Turmeric
Principalul ingredient activ din turmeric este curcuma (curcumin), care este un puternic antioxidant şi prezintă proprietăţi antiinflamatoare. Motivul pentru care antioxidanţii sunt atât de benefici este pentru că protejează organismul de radicalii liberi. Curcuma neutralizează aceşti radicali liberi şi stimulează producţia naturală de enzime antioxidante. Totodată, se pare că acest supliment natural ar fi la fel de eficient precum unele medicamente antiinflamatoare, mai ales pentru tratarea artritei reumatoidale.

Curcuma ajută la scăderea riscului bolilor cardiace. Alte beneficii importante ale utilizării acestui superaliment:
-ajută la detoxifierea ficatului
-poate ajuta la scăderea în greutate atunci când e integrat într-o dietă alimentară complexă
-poate avea efecte pozitive în tratarea depresiei
-poate fi folosit în prevenirea şi tratarea bolii Alzheimer
-este un bun supliment anti-aging.


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Detoxifierea - ce mâncăm, ce evităm?
Detoxifierea - ce mâncăm, ce evităm?
Recomandări: