Vreţi să slăbiţi corect? Atunci mergeţi la medic pentru un set de analize. Aceste teste arată starea sistemului metabolic. În funcţie de rezultate, nutriţionistul poate recomanda meniurile cu cele mai bune rezultate în eliminarea kilogramelor în plus!
În cazul unei diete hipocalorice alese la întâmplare, vă puteţi agrava afecţiuni metabolice de care nu ştiaţi. Din aceste motive, înainte de a consuma zilnic între 1500 şi 1800 de kilocalorii, mergeţi la analize de sânge şi urină. Sunt obligatorii hemoleucograma, testele de coagulare, biochimia sângelui plus sumarul de urină.
Grăsimile din sânge au o importanţă majoră în stabilirea dietei. Acestea se pot scădea printr-o dietă bazată pe cereale integrale, legume, dar şi ulei de măsline presat la rece. Aşadar, nu renunţaţi la grăsimi bune din peşte, nuci şi uleiuri presate la rece chiar dacă aveţi grăsimi crescute în sânge. Dimpotrivă!
În cazul în care aveţi glicemia crescută şi optaţi la întâmplare pentru un regim bogat în fructe dulci, e posibil ca diabetul preexistent să devină mai greu de ţinut sub control.
Testele de coagulare sanguină trebuie şi ele bifate. La valori modificate, dietele pe bază de salate verzi, recomandate des, sunt total contraindicate. Motivul? Vitamina K, aflată din abundenţă în aceste produse, fluidizează şi mai mult sângele. În acest caz, pot apărea hemoragii.
Despre legumele crude se spune că pot fi consumate la discreţie în orice dietă. Înainte de un regim preponderent pe bază de vegetale, faceţi un sumar de urină. Motivul? Acele persoane care au predispoziţie de a forma calculi renali ar trebui să fie selective în privinţa legumelor alese. Mare parte dintre legumele crude pot condensa aceşti calculi.
Hormonii tiroidieni intră în setul minim de analize în cazul scăderii voite în greutate. Dacă prezintă modificări, nutriţionistul va şti ce să vă excludă din farfurie. Încercaţi să evitaţi varza, broccoli, conopida, pentru că au acţiune anti-tiroidiană.
Analizele nu pun un diagnostic, ci oferă doar informaţii. Medicul este cel care apreciază starea de sănătate şi tot acesta trebuie să vă elaboreze regimul alimentar.