Desfundarea nasului la bebeluşi şi copii mici

Află care sunt cele mai bune soluţii pentru decongestionarea nasului înfundat la bebeluşi şi copii mici!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Desfundarea nasului la bebeluşi şi copii mici

Iarna, cei mici au un fel de lipici la tot felul de virusuri, iar în clipa în care răcesc sau fac o viroză respiratorie, nu mai pot respira cu atâta uşurinţă.

Mai mult, inflamarea mucoaselor nasului este adesea însoţită de inflamarea mucoaselor sinusurilor. Problemele sunt şi mai complicate în cazul bebeluşilor, deoarece, având căile respiratorii înguste, surplusul de mucozităţi le poate obstrucţiona.


Odată înfundat nasul, bebeluşul devine agitat, nu prea poate dormi şi deseori nici mânca. De aceea, cu atât mai mult în cazul acesta, trebuie să fii sigură că are nările curate şi poate respira.

Află în cele ce urmează care sunt cele mai bune soluţii pentru decongestionarea nasului înfundat la bebeluşi şi copii mici!

Cum scăpăm de năsucul înfundat

Specialiştii recomandă folosirea unui ser fiziologic sau a apei de mare, cu o pompiţă de curăţat nasul sau un aspirator nazal. În plus, înarmează-te cu multă răbdare, pentru că problemele nu dispar peste noapte!

Atenţie! Deşi aspiratorul nazal este extrem de eficient şi curăţă bine nasul, trebuie să-l foloseşti numai la recomandarea pediatrului, deoarece utilitatea aspiratorului stimulează producerea de mucus.

Dacă vorbim despre nasul înfundat la copilul mic, iată ce este bine să faci pentru a-l ajuta să respire mai bine, în ciuda răcelii:

  • Foloseşte spray-urile cu apă de mare sau serul fiziologic pentru umectarea mucozităţilor, iar cu batista bebeluşului aspiră-i-le.
     
  • Ai grijă ca micuţul să fie bine hidratat. În acest fel, secreţiile vor fi mai fluide şi, în consecinţă, mult mai uşor de eliminat.
     
  • Există în farmacii uleiuri esenţiale din care poţi pune câteva picături pe o batistă pe care să o aşezi la capul patului în care doarme copilul.
     
  • Ar fi bine să cumperi un umidificator. Acesta va contribui la menţinerea umidităţii din camera prichindelului la un nivel optim, aerul nu va mai fi atât de uscat, secreţiile celui mic fiind cât mai fluide şi uşor de eliminat. Dacă nu ai un umidificator, pune un prosop ud sau un vas cu apă pe calorifer, în camera copilului.
     
  • Nu uita că în camera copilului nu trebuie să fie nici cald, nici frig, temperatura potrivită fiind de 23-24 de grade Celsius. Nu înfofoli copilul şi evită supraîncălzirea acestuia.
     
  • O soluţie utilă pentru decongestionarea nasului înfundat este aceea de a pune apă fierbinte în cadă şi să stai câteva minue cu copilul în braţe, în aceeaşi încăpere, pentru a inhala aburii formaţi, care îl vor ajuta pe micuţ să respire pe nas.
     
  • Asigură-te că încăperea în care stă micuţul este foarte bine aerisită.

Nu uita sub nicio formă că nu e indicat să-i administrezi medicamente sau creme pentru desfundarea nasului fără acordul pediatrului. Aceste produse trebuie folosite numai la recomandarea specialistului. De asemenea, e important să linişteşti copilul şi să-i explici că, deşi nu poate respira bine pe năsuc, nu i se poate întâmpla nimic rău.

Sursa: Dona Info

Urmărește CSID.ro pe Google News