Cu toţii păţim asta: cumpărăm mai multă mâncare decât ne trebuie şi de multe ori o aruncăm, pentru că ne facem pofta şi nu mai vrem să mâncăm şi a doua oară. Pe de altă parte, sunt şi persoane care ţin alimentele cu săptămânile în frigider, în ambalaje desfăcute, fără să ţină cont că acestea sunt perisabile şi pot cauza intoxicaţie alimentară.
Potrivit FoodSafety.gov, mâncarea depozitată în frigider pentru mult timp nu este o soluţie, din cauza riscului de apariţie a mucegaiului, ca urmare a umezelii crescute, dar nici stocarea alimentelor la congelator o perioadă îndelungată nu este o idee bună, pentru că alimentele îşi pierd din conţinutul de apă şi îşi modifică aspectul ca urmare a congelării.
De exemplu, ştiai că albuşul de ou rezistă la congelator mai bine de un an? Sau că ouăle fierte nu trebuie ţinute la frigider mai mult de o săptămână? Iar dacă ai prin congelator o pungă cu carne tocată, ţine cont că aceasta nu mai trebuie consumată după 3-4 luni.
Ţi-am pregătit în galeria foto de mai sus un ghid de păstrare a alimentelor la frigider şi congelator, astfel încât să le consumi în siguranţă, fără teama că te vei îmbolnăvi.