7 motive ca să nu fii îngrozită că eşti plinuţă

Da, normal că este mult mai bine pentru aspectul şi sănătatea ta, să ai o greutate optimă. Însă, nici dacă ai câteva kilograme în plus, nu trebuie să te învinovăţeşti constant, să nu vrei să te uiţi în oglindă sau să îţi creeze o părere proastă despre tine. Iată cum poţi să te accepţi, cel puţin în perioada cât vei ţine cura de slăbire care să te ajute să ai greutatea dorită.
  • Publicat:
7 motive ca să nu fii îngrozită că eşti plinuţă

Da, normal că este mult mai bine pentru aspectul şi sănătatea ta, să ai o greutate optimă. Însă, nici dacă ai câteva kilograme în plus, nu trebuie să te învinovăţeşti constant, să nu vrei să te uiţi în oglindă sau să îţi creeze o părere proastă despre tine. Iată cum poţi să te accepţi, cel puţin în perioada cât vei ţine cura de slăbire care să te ajute să ai greutatea dorită.

Totuşi, se pare, că supraponderabilitatea are şi anumite avantaje. Nu ne înţelegeţi greşit. Nu milităm pentru asta, ci doar ne dorim ca persoanele supraponderale să nu devină unele cu stimă de sine scăzută. Pentru că în acest caz, vor deveni victime şi nu se vor mai putea mobiliza să slăbească. IImportant este să realizeze că trebuie să facă o schimbare, însă până se petrece aceasta, să nu fie îngroziţi de supraponderabilitate.

Credem că ai înţeles deja că nu îţi recomandăm să rămâi grasă, dar iată câteva plusuri ale unei mărimi în plus.

Oase mai puternice

Puţină carne pe siluetă poate ţine la distanţă osteoporoza, o afecţiune a oaselor fragile care are posibilităţi mai reduse să pară la femeile supraponderale. Oasele care cară greutăţi rămân mai puternice.

O inimă mai sănătoasă

Femeile cu coapsele mai lungi se confruntă cu un risc mai redus de îmbolnăviri cardiace şi de deces prematur, spune un studiu publicat în British Medical Journal. Cele cu picioarele subţiri ca beţele se confruntă cu un grad mai ridicat de apariţie a afecţiunilor cardiace. De ce? O masă suplimentară în partea inferioară a corpului poate să stimuleze un metabolism mai bun.

Risc redus de apariţie a diabetului

Deşi pare greu de crezut, un studiu publicat în 2008 în Cell Metabolism dezvăluit că grăsimea care se acumulează în jurul coapselor şi şoldurilor, denumită grăsime subcutanată, reduce, practic riscurile apariţiei diabetului. Deci formele de pară pot fi mândre!

Ten strălucitor 

Studii recente realizate pe gemeni au arătat că sora cu greutatea mai mare este considerată cea care are un aspect mai tânăr. Dacă eşti ” tras la faţă” , adică eşti o persoană mai slabă, sigur se adaugă câţiva ani la vârsta reală. Deci câteva kilograme în plus te vor ajuta să pari mai tânăr. Unde mai pui că te ajută să şi umpli ridurile mai semnificative care arată clar că „îmbătrâneşti”. 

Sâni mai mari

Cu cât ai mai multe kilograme, cu atât vei avea sâni mai mari. Pentru că sunt formaţi din grăsime şi orice exces de kilograme se va depune şi pe piept. Din nefericire când săbeşti, aceştia sunt pintre primii care îşi reduc greutatea.

Fertilitate sporită

Intenţionezi să aduci pe lume un copil? Atunci ar trebui să ştii că femeile subponderale au un risc cu 72% mai ridicat să piardă sarcina, spune un studiu londonez. Mai exact, femeile care erau mai slabe când au rămas însărcinate, au prezentat un procent mult mai mare de pierderi de sarcină în primele trei luni. În schimb, câteva kilograme în plus ale femeilor supraponderale s-au dovedit a avea un efect opus asupra sarcinii.

Metabolism mai rapid

Nu persoanele slabe au un metabolism rapid, ci tocmai cele supraponderale. Este nevoie de mai multă energie pentru a pune în mişcare tot ceea ce este mai mare, astfel încât persoanele mai mari folosesc mai multă energie ca să facă aceleaşi lucruri pe care le fac şi persoanele minione. Însă metabolismul nu este singurul care determină greutatea, contează şi cât de mult mănânci şi câtă mişcare faci.

Cel mai bun motiv din lume

Persoanele care şi-au pierdut cu totul forma fizică şi încep să facă mişcare şi-o recapătă rapid. Adevărul este că organismul vrea să fie în formă. Vrea să fie sănătos. Vrea să arate bine. Vrea să fie atrăgător. Prin urmare, organismul tău va răspunde cu atât mai rapid la eforturile tale de scădere în greutate, cu cât eşti mai departe de ceea ce numim o bună formă fizică.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Eşti sensibilă la carbohidraţi?
Eşti sensibilă la carbohidraţi?