Încearcă o garnitură mai puţin convenţională, dar care merge perfect cu o friptură de miel. Chimenul are o aromă delicată şi în combinaţie cu dulceaţa morcovilor rezultă un preparat cu o savoare aparte. Iată o reţetă rapidă şi extrem de uşor de preparat.
12 morcovi de mărime medie
2 bucăţi de anason stelat
50 de grame de unt
2 linguri de ulei de floarea soarelui
2 linguri de chimen măcinat
1 lingură de sare
Pune morcovii într-o oală, acoperă-i cu apă. Adaugă anasonul stelat, untul şi o lingură de sare, apoi lasă-i să fiarbă timp de 10 minute, până se înmoaie. Lasă-i să se răcească puţin în lichidul în care au fiert, apoi scoate-i şi şterge-i uşor cu şerveţele.
Încinge uleiul într-o tigaie. Tăvăleşte morcovii prin chimenul măcinat şi îndepărtează surplusul.
Prăjeşte morcovii până capătă o culoare aurie. Serveşte-i imediat sau păstrează-i calzi până îi serveşti. Pot fi consumaţi alături de friptură de miel sau ca aperitiv.
Foto: pixabay.com