Astăzi îţi propunem o reţetă delicoasă de pizza, care este, în acelaşi timp, şi foarte sănătoasă, dar nu implică artificii precum blat din legume, ci se păstrează blatul crocant pe care îl adori.
Pentru blat
100 g de făină albă
100 g de făină integrală
o linguriţă de drojdie uscată
125 ml de apă caldă
Pentru topping
200g de roşii scurse de suc şi tocate, din conservă
o mână de roşii cherry, tăiate jumătăţi
1 dovlecel mare, tăiat în felii subţiri
50 g de mozzarella, sfâşiată în bucăţi
o linguriţă de capere, din conservă
8 măsline verzi, tăiate în bucăţi mari
un căţel de usturoi, tăiat mărunt
o lingură de ulei de măsline
2 linguri de pătrunjel tocat, pentru servire
Se amestecă făina şi drojdia cu un vârf de sare într-un robot de bucătărie prevăzut cu o lamă de aluat. Se toarnă apa şi se amestecă timp de 1 minut, până se transformă într-un aluat moale. Scoate aluatul din robot, frământă-l câteva minute pe o suprafaţă pe care ai turnat puţină făina, apoi dă-i forma rotundă şi aşază-l pe o foaie de copt unsă cu puţin ulei.
Răspândeşte roşiile conservate peste aluat până la 2 cm de margini. Aranjează roşiile cherry şi dovleceii uniform, apoi pune peste ele mozzarella. Se amestecă măslinele, usturoiul, caperele, apoi se presară deasupra. Se stropeşte uniform cu lingura de ulei de măsline şi se lasă aluatul la dospit timp de 20 de minute. În acest timp preîncălzeşte cuptorul la 220 de grade.
Coace pizza timp de 10-12 minute până când marginile au devenit crocante şi aurii. Adaugă pătrunjel tocat şi serveşte.
Foto: pixabay.com