Cum să te motivezi atunci când ţii dietă

Să îţi găseşti şi să îţi menţii motivaţia atunci când eşti la dietă reprezintă cele mai mari probleme. Avem noi câteva răspunsuri la întrebarea: cum să te motivezi când ţii dietă.
  • Publicat:
Cum să te motivezi atunci când ţii dietă

Vara e practic aici, ai de dat jos nişte kilograme (puţine, sperăm) şi trebuie să te apuci de dietă. Dar cum să faci asta când tu tot ce visezi e să stai pe un sezlong la malul mării şi să mănânci cantităţi indecente de îngheţată? Şi pentru că înţelegem perfect ce simţi, am decis să îţi spunem câteva trucuri care te vor ajuta să îţi găseşti şi să îţi păstrezi motivaţia în perioade atât de vitrege precum cele când nu ai de ales şi ţii o dietă. 

Aminteşte-ţi de ce ţii dietă

Vrei să arăţi perfect în costumul de baie? Ai probleme de sănătate? Te-a inspirat cineva cu voinţa şi felul în care arată? Cum o sa fie când vei atinge numărul de kilograme dorit? Din experienţele anterioare, care sunt lucrurile care funcţionează când ţii o dietă? Pune-ţi întrebări şi redefineşte-ţi scopul pentru care ai decis să mergi pe calea aceasta. Scrie într-un jurnal tot ce simţi în legătură cu acest subiect şi încearcă să iei în calcul plusurile unei astfel de alegeri.

Stabileşte-ţi un obiectiv pe termen scurt

Dacă ţi-ai propus să slăbeşti 5 kilograme, nu aştepta să ţii dietă o lună sau două, până ajungi la greutatea dorită, concentrează-te pe pierderea primului kilogram, apoi pe a următorului şi tot aşa, până reuşeşti. Va fi mai puţin frustrant decât să aştepţi să vezi acul cântarului direct la greutatea dorită. În plus, pe parcurs, dacă vezi că ajungi în moment e de platou şi acul cântarului nu se mai mişcă, deşi nu ţi-ai schimbat dieta, poţi mai uşor să faci schimbări precum antrenamente mai lungi, mai multe legume sau să ceri sfatul unui specialist.

Apelează la un expert

Dacă ai ajuns într-un moment al dietei în care orice ai face nu mai pierzi în greutate sau ai pur şi ai nevoie de o evaluare obiectivă, mergi la un nutriţionist sau la un psiholog. Asta te va ajuta să vezi unde greşeşti şi să afli alte trucuri care îţi pot fi de folos. În plus, nu strică niciodată să ai suport specializat într-o astfel de perioadă a vieţii tale.

Găseşte o prietenă cu care să ţii dietă

Întotdeauna este o idee bună să nu treci singură printr-o astfel de experienţă. Atunci când ai pe cineva cu care să schimbi informaţii despre dietă, cu care să te susţii reciproc şi care să înţeleagă exact cum te simţi în astfel de perioade îţi va fi mult mai uşor să duci la capăt orice dietă. În plus, e mai simplu să faci sport împreună cu cineva, să discuţi despre pidicile care stau în cala siluetei perfecte şi să şi te motiveze de fiecare dată când eşti pe cale să renunţi.

Foto: Yanalya / Freepik

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
6 sfaturi de dating pentru mamele singure
6 sfaturi de dating pentru mamele singure