Cireşele se numără printre fructele cu cel mai scăzut conţinut de calorii.
Sunt în acelaşi timp surse preţioase de substanţe nutritive, vitamine şi minerale.
Cireşele pot înlocui cu succes ciocolata, bomboanele şi dulciurile rafinate.
Vitamina A din compoziţia cireşelor este excelentă pentru piele deoarece conţine mult betacaroten.
Pigmentul antocianic din cireşe, care dă culoarea roşie fructului, este recunoscut pentru efectele sale de reducere a inflamaţiilor şi a durerilor, reglează nivelul de colesterol din sânge şi trigliceridele şi reduce riscul de boli de inimă şi diabet. De asemenea, poate avea efecte miraculoase şi asupra creierului, prevenind instalarea unor boli neurodegenerative cum sunt demenţa sau boala Alzheimer.
Cireşele conţin peste 75% apă, trăsătură care le face ideale în curele de slăbire.
Despre toate beneficiile acestor fructe minunate poţi citi pe CSID.ro.