Cum să aplici pentru un job altfel decât prin intermediul site-urilor de recrutare

Ai rămas fără job şi căutările pe clasicele site-uri de recrutare nu au rezultatele pe care le aştepţi? Este momentul să găseşti şi alte metode pentru a-ţi găsi un job. Îţi spunem noi cum să aplici pentru un job altfel decât prin internediul site-urilor de recrutare.
  • Publicat:
Cum să aplici pentru un job altfel decât prin intermediul site-urilor de recrutare

Eşti proaspăt absolvent de facultate sau poate ai rămas fără job în urma restructurărilor. Ai trimis sute de CV-uri pe site-urile de recrutare dar abia dacă ai fost chemat la câteva interviuri. Cel mai tare te sperie faptul că indiferent cât de recent este postat jobul pe care îl primeşti prin newsletter, când aplici pentru el, sunt deja sute de candidaţi.

Ca să îţi creşti semnificativ şansele de a-ţi găsi un job, trebuie să foloseşti şi alte metode decât clasicele, comodele, dar, de multe ori ineficientele, site-uri de recrutare. Ai mai jos câteva metode care ar trebui să te ajute.

 

  • Târgurile de joburi sunt o alternativă de luat în seamă. Cum afli despre ele? De la televizor, din presă scrisă sau de pe internet. De cele mai multe ori sunt evenimente de interes crescut, deci sunt bine acoperite mediatic. Îţi pregăteşti cu simţ de răspundere un CV, îl printezi în mai multe exemplare şi aplici la toate firmele la care ţi-ar plăcea să ai un job. Avantajul târgurilor de acest fel este că sunt bine structurate pe domenii şi specializări şi vei găsi la standul fiecărei firme pe cineva care îţi va explică mai pe larg ce presupune un anumit job şi care ar fi metodele prin care să îţi îmbunătăţeşti şansele dacă aplici pentru el.
  • Firmele de recrutare. Sunt o variantă din ce în ce mai căutată. Contra unei sume de bani (de cele mai multe ori decente) altcineva se ocupă de căutarea unui job pentru ţine. Tot ce ai de făcut este să găseşti o firmă serioasă de acest fel. (caută cât mai multe informaţii despre această şi citeşte review-uri ale celor care au folosit serviciile acesteia) Ei te vor ajută să-ţi faci un CV profesionist, îţi vor face o evaluare obiectivă şi îţi vor spune care sunt şansele tale, realist vorbind, să-ţi găseşti jobul pe care ţi-l doreşti.
  • Aplică direct la compania pentru care ţi-ar plăcea să lucrezi. Caută pe internet datele despre ea. Cu puţin efort şi ceva imaginaţie vei găsi o adresă de la HR unde să trimiţi direct CV-ul. Că să fii sigur că ai şanse suplimentare, trimite un CV şi prin curier, în atenţia departamentului de resurse umane. Ataşează şi o scrisoare de intenţie foarte bine scrisă în care să le explicit de ce doreşti să lucrezi în compania lor şi de ce ar fi în avantajul lor să te aibă că angajat. Şi dacă nu au pe moment o poziţie deschisă pentru jobul pe care îl urmăreşti, este posibil să rămâi într-o bază de date şi să fii căutat ulterior, pentru că oricine caută un angajat perseverent şi bine motivat. 

Foto: pixabay.com

 

Urmărește CSID.ro pe Google News