Nu există fruct mai potrivit pentru vara asta incendiară decât zemosul pepene roşu, vedeta care ne potoleşte setea şi ne încântă mirosul şi papilele gustative cu a lui savoare proaspătă şi gust de un dulce inconfundabil.
Scriitorul Mark Twain spunea că „Este un produs de lux. Când îl guşti, îţi dai seama ce mănâncă îngerii.”
Fiecare 100 de grame conţine 30 de calorii, 1 gram de fibre, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D.
Conţine şi numeroase minerale precum fierul, calciul, magneziul, manganul, potasiul, fosforul, zincul, etc.
Pepenele roşu conţine citrulină, aminoacid ce are rolul de a relaxa şi a dilata vasele de sânge.
Astfel se reduce stresul oxidativ, responsabil de majoritatea proceselor inflamatorii apărute în corp.
Antioxidanţii, împreună cu vitaminele conţinute de pepene joacă un rol în prevenirea unor tipuri de cancer.
Consumul de pepene ajută şi la ameliorarea durerilor provocate de osteoartită.
Beneficcile consumului de pepene roşu nu se opresc aici. Mai multe detalii găsiţi pe csid.ro.