Măştile faciale sunt cea mai simplă modalitate a femeilor de a se relaxa şi răsfăţa. Cum să nu le iubeşti când vin în diferite forme, de la cele tip şerveţel, până la cele sub formă de argilă?! Acum, pe lista favoritelor noastre, se poziţionează glorios măştile naturale, homemade, care pot fi realizate rapid, cu ajutorul alimentelor care deja se regăsesc în bucătărie şi care ne ajută să avem grijă de tenul nostru folosind doar ingrediente naturale. De exemplu, iaurtul ajută la exfoliere, în timp ce mierea elimină bacteriile şi hidratează tenul, iar pudra de cacao oferă strălucire pielii. Poate că mersul la spa este un lux, iar dacă nu ţi-l poţi oferi, pielea ta sigur merită câteva clipe de răsfăţ. Şi nu este nevoie de prea mult efort.
Indiferent de tipul de piele pe care îl ai, măştile vin la pachet cu numeroae beneficii. Sensibilă, uscată, uleioasă sau predispusă la acne, este imposibil să nu găseşti un mix potrivit pentru pielea ta.
Acţionează rapid asupra pielii. Măştile faciale sunt tratamente care acţionează rapid. Chiar dacă trebuie lăsate să acţioneaze cel mult 20 de minute, vei simţi schimbări majore încă de la prima utilizare. Pielea va fi mai catifelată, mai hidratată sau, de ce nu, mai luminoasă.
Nu conţin chimicale. Atunci când prepari o mască acasă, ştii exact ce ingrediente foloseşti. Nu foloseşti chimicale sau aditivi care să te îngrijoreze şi, mai mult, controlezi chiar şi cantităţile şi calitatea ngredientelor pentru a alcătui masca perfectă pentru tipul tău de ten.
Sunt ieftine şi simplu de realizat. Măştile homemade te ajută să economiseşti timp şi bani. Tot ce trebuie să faci este să amesteci câteva ingrediente şi să le aplici. Costă mult mai puţin decât produsele comerciale şi le poţi folosi oricât de des îţi doreşti.
Sunt ideale pentru rutina zilnică de îngrijire:
Mască homemade pentru hidratarea tenului
Tenul uscat nu arată deloc bine, iar multitudinea de creme la care apelezi nu este tocmai cea mai bună opţiune. Pentru un ritual de hidratare şi relaxare îţi recomand masca cu miere şi avocado.
Ai nevoie de:
Ştiu că arată ca un mic dejun pe care obişnuieşti să-l vezi în feed-ul de Instagram, dar te asigur că aceste ingrediente sunt ideale pentru tenul tău. Mierea, de exemplu, ajută pielea să se refacă fără să devină grasă sau uleioasă. După ce ai amestecat toate ingredientele, aplică masca pe zonele cu probleme şi masează pielea cu blândeţe. Această mască ajută la diminuarea cicatricilor şi repară ţesuturile pielii, deoarece are efect regenerator. Cât despre prezenţa ovăzului, acesta este un ingredient folosit chiar şi în produsele din comerţ. Ovăzul hidratează în profunzime şi calmează pielea, iar datorită uleiurilor pe care le are în compoziţie, în combinaţie cu avocado, oferă pielii o textură fină şi sănătoasă. Dacă nu ai avocado acasă, acesta poate fi înlocuit cu laptele, care conţine acid lactic şi care exfoliază pielea şi oferă luminozitate fără să irite. Las-o să acţioneze timp de 15 minute.
Mască homemade pentru îmbunătăţirea texturii pielii
Nu trebuie să investeşti sume uriaşe pe tratamentele faciale sau să alergi în căutarea scrub-ului perfect pentru a obţine o piele catifelată.
Ai nevoie de:
La fel ca laptele, iaurtul conţine acid lactic care ajută pielea să recapete acea strălucire şi luminozitate. Datorită mierii, care hidratează în profunzime pielea obţine un aspect moale şi elastic, iar turmenicul ajută la combaterea pigmentării.
Mască homemade pentru luminozitate
Una dintre marile tendinţe care promite să facă furori şi în anul ce urmează este tenul luminos, cu un aspect natural şi sănătos. Nu este nevoie de produse cosmetice sofisticate pentru a-l obţine, ci pur şi simplu, poţi ajunge la acelaşi rezultat cu doar câteva trucuri. Naturale, bineînţeles.
Ai nevoie de:
Aloe Vera conţine Vitaminele A, C, E, B1, B2, B3, B6 şi B12 ceea ce înseamnă că accelerează luminozitatea tenului, are proprietăţi de hidratare şi calmează pielea. Alături de papaya, care conţine enzime potrivite pentru exfoliere şi ajută la dizvolvarea celulelor moarte, va duce ritualul tău de îngrijire la un alt nivel. Cât despre pudra de cacao, atunci când este aplicată pe pielea curată, are abilitatea de a oferi strălucire şi de a accelera circulaţia sângelui. Tot ce trebuie să faci este să pui toate ingredientele într-un bol, amesteci, aplici pe ten şi laşi să acţioneze timp de 10 minute.
Mască homemade pentru acnee şi imperfecţiuni
Fie că este vorba de semnele severe lăsate de acnee sau de punctele albe, acestea nu sunt deloc plăcute la vedere, iar pentru a evita spargerea lor, tratamentul local este ideal. Mai ales dacă este vorba de unul natural care să nu-ţi afecteze pielea.
Ai nevoie de:
Mierea vindecă tenul afectat de bacterii, în timp ce turmenicul reduce petele roşii, fiind un antiinflamator şi antibacterian. Alături de sarea din Marea Moartă, vei curăţa pielea, vei reduce inflamaţiile şi infecţiile, iar imperfecţiunile vor dispărea. În plus, va elimina şi excesul de sebum, care blochează porii şi duce la apariţia coşurilor şi a punctelor negre. Amestecă cele trei ingrediente şi aplică-le cu ajutorul unei pensule plate de machiaj (neapărat curată!) şi concentrează-te pe zona T, pomeţi şi bărbie, locuri în care secreţia de sebum este abundentă. Las-o să acţioneze 10-15 minute şi clăteşte cu apă călduţă.
Mască homemade pentru micşorarea porilor
Deseori auzim că este aproape imposibil să ”închidem” porii, dar există câteva modalităţi prin care să-i micşorăm.
Ai nevoie de:
Atât albuşul de ou, cât şi sucul de lămâie au proprietăţi astringente care strâng pielea, micşorează porii şi nu mai permit să fie atât de evidenţi. Este un ritual ideal înainte de aplicarea fondului de ten, iar mierea va ajuta la hidratarea pielii şi eliminearea disconfortului creat de albuşul de ou.
Mască homemade pentru tenul gras
Iată un remediu perfect pentru porii dilataţi şi excesul de sebum, care duc la apariţia coşurilor şi a punctelor negre.
Ai nevoie de:
Această mască va oferi pielii un aspect curat şi proaspăt. Castravetele conţine foarte multă apă, ceea ce va ajuta la hidratare (cu cât piele este mai deshidratată, cu atât va produce mai mult ulei, sebum, pentru a se hidrata singură) şi conţine şi Vitamina C, care reduce apariţia coşurilor. Cât despre avocado, acesta reglează cantitatea de ulei produsă şi este bogat în acid oleic, care reduce inflamaţiile şi poate fi aliatul perfect al ridurilor fine.
Înainte de a aplica măştile făcute în casă, procedează corect dacă tot îţi doreşti să-i oferi tenului răsfăţul necesar.