Periajul dentar de două ori pe zi previne disfuncţia erectilă

În urma unui studiu s-a demonstrat că există o legătură strânsă între sănătatea orală şi disfuncţia erectilă.
  • Publicat:
Periajul dentar de două ori pe zi previne disfuncţia erectilă
FOTO: 123rf.com
În urma unui studiu s-a descoperit că bărbaţii care nu îşi periază dinţii de cel puţin două ori pe zi sunt predispuşi de trei ori mai mult să sufere de disfuncţie erectilă. În acest studiu au fost implicaţi peste 200.000 de bărbaţi, demonstrându-se că igiena orală are un impact foarte mare în dormitor, dar şi alte potenţiale consecinţe în ceea ce priveşte sănătatea. 
 
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Jinan, din China, au urmărit cinci studii care aveau strânsă legătură cu afecţiunile parodontale şi disfuncţia erectilă. Astfel, au descoperit că bolile parodontale, un declanşator al igienei orale necorespunzătoare, sunt  de 2,85 de ori mai mari în efortul de a avea erecţie. Ambele condiţii sunt extrem de comune­- majoritatea adulţilor suferă de afecţiuni dentare, iar dacă nu sunt tratate, acestea pot afecta sănătatea corpului.
 
Experţii recomandă periajul dentar de cel puţin două ori pe zi, dar şi folosirea aţei dentare. În special bărbaţii trecuţi de vârsta de 40 de ani se vor confrunta cu episoade ale disfuncţiei erectile, cunoscută şi ca impotenţă, char dacă aceasta poate afecta bărbaţii de orice vârstă.

Legătura dintre sănătatea orală şi problemele de erecţie

Într-un studiu publicat anul trecut, cercetătorii Universităţii Granada din Spania, au sugerat că inflamaţiile la nivelul vaselor de sânge pot fi marcate atât de bolile parodontale şi disfuncţia erectilă.  Aceştia susţin că legătura dintre cele două condiţii are la bază o proteină numită CRP (Proteina C Reactivă), care este produsă de ficat. 
 
CRP este o moleculă asociată cu inflamaţia şi infecţia, iar aflată la un nivel înalt în corp poate fi un factor de risc pentru bolile de inimă. În studiul cercetătorilor, nivelul de CRP era mai mare la bărbaţii care sufereau de afecţiuni parodontale sau impotenţă decât cei care sufereau de probleme de inimă.
 
În ultimii ani, afecţiunile parodontale au fost asociate şi cu diabetul, accidentele vasculare şi bolile de inimă.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Hipoglicemia şi postul alimentar
Hipoglicemia şi postul alimentar