Cum să-ţi tai corect unghiile

Îngrijirea unghiilor este una dintre cele mai simple şi importante rutine din viaţa noastră.
  • Publicat:
Cum să-ţi tai corect unghiile
FOTO: 123rf.com

Îngrijirea unghiilor este una dintre cele mai simple şi importante rutine din viaţa noastră. Pe lângă faptul că o manichiură discretă şi corectă ale un aspect îngrijiti şi sănătos, există şanse foarte mici să te confrunţi cu ”depozitul” de murdărie şi bacterii, care poate duce mai târziu la apariţia infecţiilor. Astfel, tăierea corespunzătoare a unghiilor poate preveni probleme des întâlnite ca pieliţele sau unghiile încarnate.

Deşi pare un proces destul de simplu, există câţiva paşi pe care trebuie să-i urmezi pentru a asigura sănătatea unghiilor. Tăierea corespunzătoare a unghiilor începe cu următoarele recomandări ale specialiştilor:

Înmoaie unghiile. Cel mai bun moment pentru a-ţi tăia unghiile este imediat după baie sau duş. Dacă acest lucru nu este posibil, lasă unghiile în apă călduţă timp de câteva minute pentru a se înmuia.

Alege instrumentele potrivite. Atât pentru unghiile de la mâni, cât şi pentru cele de la picioare, alege să foloseşti o unghieră sau o foarfecă de unghii. Ţine cont de faptul că o dată pe lună, aceste instrumente trebuie dezinfectate, iar acest proces poate fi făcut prin înmuierea unei perii în alcool izopropilic cu care să le cureţi mai apoi. După, clăteşte-le în apă caldă şi lasă-le să se usuce complet.

Taie doar unghia crescută. După procesul de tăiere, cu ajutorul unei pile rotunjeşte colţurile cu mişcări în aceeaşi direcţie, pentru a preveni agăţarea şi ruperea lor din cauza hainelor sau a altor obiecte. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul unghiilor de la picioare, pentru a evita unghiile încarnate.

Nu te atinge de cuticule. Cuticulele protejează ”rădăcina” unghiei aşadar, este foarte importantă evitarea acestora sau împingerea lor. În momentul în care îţi tai cuticulele este foarte uşoară pătrunderea bacteriilor şi germenilor în corp, dar şi apariţia infecţiilor, care pot fi foarte greu de tratat.

Hidratează unghiile după tăiere. La fel ca în cazul mâinilor, unghiile au nevoie de hidratare. Astfel, acestea vor fi mai sănătoase, în special în sezonul rece, când temperaturile scăzute pot fi un real pericol.

Unghiile sunt cartea de vizită a oricărei femei. Dacă obervi anumite schimbări în ceea ce priveşte aspectul unghiilor, de la culoare şi textură, până la formă, fă o vizită specialistului dermatolog. Unele schimbări pot fi periculoase şi pot reprezenta semne ale melanomului sau infecţiilor, ca cele fungice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult