Kebap de post

Kebapul de post nu te va face deloc să simţi lipsa cărnii. Este ideal pentru vegetarieni sau vegani, iar reţeta este super simplă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Kebap de post

Kebapul de post nu te va face deloc să simţi lipsa cărnii. Este ideal chiar şi pentru vegetarieni sau vegani, iar reţeta este extrem de simplă, rezultatul este gustos şi cu siguranţă nu te vei opri la o singură porţie. Să mai spunem şi că are foarte puţine grăsimi? Este gata în 40 de minute şi poate fi servit pentru 6 persoane.

INGREDIENTE:

  • 250g de seitan
  • 6 chifle sau pită
  • 1 ceapă roşie
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 6 frunze de salată
  • iaurt vegan

INGREDIENTE PENTRU MARINAT:

  • 1 linguriţă de pudră de ceapă
  • 2 linguriţe de pudră de usturoi
  • 2 linguriţe de pudră de cumin
  • 1 linguriţă de pudră de curry
  • 1 linguriţă sos de soia
  • 4 linguriţe de tahini
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • piper negru după gust

MOD DE PREPARARE:

Taie legumele şi seitan-ul în felii şi lasă-le deoparte. Amestecă într-un bol toate ingredientele pentru marinat, adaugă seitan-ul şi amestecă cu o lingură sau folosind mâinile. Acoperă bolul cu o cârpă sau folie de împachetat şi lasă compoziţia în frigider timp de 1-2 ore. Preîncălzeşte cuptorul la 180ºC. Adaugă seitan-ul într-o tavă în cuptor şi lasă-l la gătit timp de 25 de minute, până prinde o culoare aurie. Amestecă la fiecare 10 minute. Încălzeşte pita cu ajutorul cuptorului şi umple-o cu seitan, legume şi puţin iaurt după gust.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult