Cum conservăm corect fructele pentru iarnă.
Există mai multe modalităţi de conservare a fructelor: uscare, congelare sau sterilizare.
Fructele care pot fi deshidratate sunt caisele, merele, perele, banane, mango, ananas.
Metoda presupune simpla aşezare într-o tava tapetată cu hârtie de copt si lăsate la foc mic.
Sterilizarea se face cu fructele depozitate în borcan şi fierte prin metoda bain-marie.
Pentru a congela corect fructele, acestea trebuie spălate şi lăsate să se usuce foarte bine.
Prin uscarea completă se evită aşa numita arsură cu gheaţă.
Înainte de congelare, se îndepărtează sâmburii cireşelor, vişinelor şi altor fructe cu sâmburi mari.
Fructele trebuie apoi întinse într-o tavă cu hârtie de copt şi băgate în congelator 24 de ore.
Aveţi grijă să nu stea una lângă cealaltă, pentru a nu se congela lipite.
După ce s-au congelat individual în tavă, pot fi depozitate în pungi speciale pentru congelator.
Asiguraţi-vă că faceţi porţii mici, ca să nu dezgheţaţi mai mult decât vă trebuie.
Piersicile, caisele şi nectarinele se congelează mai bine feliate.
Nu uitaţi să etichetaţi pungile. Cu trecerea timpului, conţinutul lor în congelator va fi greu de deosebit.