Cum alegem corect un pepene copt

Pentru a cumpăra un fruct complet dulce, ţineţi cont de câteva lucruri. Chiar dacă vânzătorul se oferă să vă testeze pepenele, aceasta nu e o metodă sigură.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Pentru a cumpăra un fruct complet dulce, ţineţi cont de câteva lucruri.
Chiar dacă vânzătorul se oferă să vă testeze pepenele,  aceasta nu e o metodă sigură.
Cuţitele comercianţilor sunt foarte lungi şi mostra oferita este din miezul pepenelui, care e oricum cea mai dulce parte.
Forma pepenelui e foarte importantă. Trebuie să fie simetrică, fie că e oval sau rotund.
Orice denivelare la suprafaţa pepenelui arată că nu a avut suficientă apă.
Coaja pepenelui trebuie să fie lucioasă, indiferent de culoare. Un aspect mătuit arată că pepenele e veşted, cules de multă vreme.
Pata galbenă de pe coajă arată că a stat mult pe pământ, a primit suficient soare şi nu a fost cules înainte de a se coace.
Nu alegeţi un pepene care nu are codiţă. Aceasta trebuie să fie uscată, de culoare maronie.
Pepenele cules recent este mai greu, însemnând că e plin de suc.
Loviţi uşor coaja în diferite locuri. Pepenele copt şi dulce sună “a gol”.
Pepenele netăiat se păstrează mai bine la temperatura camerei, la 20-22 de grade Celsius.
Astfel, procesul de coacere poate continua, spre deosebire de depozitarea în frigider, care accentuează veştejirea.
Pentru mai multe sfaturi şi informaţii intraţi pe www.csid.ro

sursa fotot: 123rf.com
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Hainele noi pot cauza boli de piele
Hainele noi pot cauza boli de piele