În copul uman există peste 100 de hormoni, care sunt responsabili pentru starea fizică şi psihică.Primul lucru care influenţează negativ activitatea hormonală sunt dietele restrictive.Acestea încetinesc metabolismul, de aceea vei câştiga imediat în greutate după ce revii la alimentaţia normală.
Hormonul stresului, cortizolul, favorizează apariţia grăsimii abdominale, cauzează probleme digestive şi de somn.Asiguraţi-vă că dormiţi destul, pentru a restabili nivelul cortizolului în organism.
Hormonii au nevoie de grăsimi sănătoase. Consumaţi avocado, nuci, seminţe, ulei de măsline sau de cocos.Bacteriile bune din corp ajută hormonii să funcţioneze. Antibioticele în exces afectează flora intestinală şi activitatea hormonală.Consumaţi lactate fermentate de tip iaurt sau kefir pentru a ajuta bacteriile bune.
Ficatul este responsabil cu reglarea nivelului hormonal. Dacă este suprasolicitat cu toxine, nu poate elimina estrogenul în exces.Evitaţi alcoolul, mâncatul abundent seara şi eliminaţi produsele din plastic.
Vitamina D este importantă pentru sistemul imunitar şi pentru activitatea hormonală.Modul cel mai simplu de asimilare este expunerea responsabilă la soare şi consumul de brânzeturi, peşte, ouă, cereale integrale.
Hormonii tiroidieni pot da peste cap organismul. Faceţi periodic teste pentru a determina nivelul lor.
Pentru mai multe informaţii despre sănătate intraţi pe www.csid.ro
sursa foto:123rf.com