Mască pentru păr cu ulei de măsline: ce ingrediente poţi folosi

Măştile homemade se numără printre favoritele noastre, aşadar vorbim de data aceasta despre măştile pentru păr cu ulei de măsline.
  • Publicat:
Mască pentru păr cu ulei de măsline: ce ingrediente poţi folosi
FOTO: 123rf.com / Mască pentru păr cu ulei de măsline: ce ingrediente poţi folosi

Fără dar şi poate, uleiul de măsline este cel mai popular ingredient din bucătărie folosit nu doar în preparatele culinare, ci şi în scop cosmetic, astfel beneficiile sale fiind extinse şi în alte domenii. De fapt, mii de ani uleiul de măsline a fost folosit pentru hidratarea părului. Deşi nu există prea multe cercetări care să sprijine folosirea uleiului de măsline în scopul îngrijirii părului, întâlnim totuşi câteva cercetări care vorbesc despre efectele pe care le are atunci când este folosit ca mască pentru păr, alături de alte ingrediente.

Aşa cum bine ştim, măştile pentru păr sunt acele tratamente leave-in lăsate să acţioneze pe o perioadă mai lungă de timp, undeva între 30 de minute şi două ore, în funcţie de ingredientele folosite, tipul de păr şi nevoile lui.

Beneficiile uleiului de măsline pentru păr

Mineralele şi uleiurile vegetale vin în ajutorul sănătăţii firului de păr rupt sau deteriorat şi au efect de hidratare. Deşi nu există un studiu clar care să se concetreze asupra uleiului de măsline, există date care sugerează că uleiurile mononesaturate şi cele saturate penetrează rapid firul de păr, fiind mult mai eficiente decât uleiurile polinesaturate. Cu alte cuvinte, folosind ingrediente ca uleiul de măsline, poate oferi numeroase beneficii firului de păr. Potrivit unui review din 2017 în privinţa beneficiilor uleiului de măsline, un compus numit scualen, care se regăseşte în uleiul de măsline virgin şi care are capacitatea de a hidrata în profunzime. Totodată este un compus care se foloseşte în numeroase produse cosmetice.

Uleiul de măsline virgin conţine vitamina E şi alţi antioxidanţi. Un studiu din 2010 sugerează că un nutrient regăsit în familia vitaminei E poate ajuta la creşterea firului de păr.

Funcţionează pentru toate tipurile de păr?

Măştile pentru păr cu ulei de măsline sunt ideale pentru părul

  • subţire
  • uscat
  • deteriorat
  • vopsit şi tratat chimic
  • pisicos
  • gras

Mască pentru păr cu ulei de măsline, ouă şi miere

Foloseşte pentru această mască atât gălbenuşul, cât şi albuşul pentru a oferi firului de păr toate ingredientele de care are nevoie pentru regenerare. Vitaminele A şi E, biotina şi acidul folic, toate regăsite în ouă, se află în strânsă legătură cu creşterea şi sănătatea firului de păr. Dacă te confrunţi cu un păr uscat, mierea este ideală pentru hidratare şi catifelare.

Aşadar, ai nevoie de:

  • 1 ou
  • 2 linguriţe de miere
  • 2 linguriţe de ulei de măsline

Mod de preparare:

Într-un bol sparge oul şi bate-l bine, apoi adaugă mierea şi uleiul de măsline. Poţi încălzi câteva secunde ingredientele pentru o consistenţă mai delicată.

Mască pentru păr cu ulei de măsline şi avocado

Vitaminele, mineralele şi acizii graşi care se regăsesc în avocado ar ajuta la hidratarea firului de păr. Datorită acestora, cuticula firului de păr poate fi hrănită şi regenerată, iar astfel se previne ruperea părului.

Ai nevoie de:

  • 1/2 avocado
  • 2 linguriţe de ulei de măsline

Mod de preparare:

Amestecă într-un blender uleiul de măsline şi jumătatea de avocado şi aplică produsul pe toată lungimea firului de păr.

Mască pentru păr cu ulei de măsline şi ulei de arbore de ceai

Dacă te confrunţi cu iritaţii la nivelul scalpului sau cu mătreaţă, uleiul de arbore de ceai ameliorează aceste simptome. Un studiu din 2002 sugerează că utilizarea uleiului de arbore de ceai ameliorează prezenţa mătreţii.

Ai nevoie de:

  • 2-4 linguriţe de ulei de măsline, în funcţie de lungimea firului de păr
  • 2-4 picături de ulei de arbore de ceai
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult