Ce se întâmplă cu corpul tău dacă bei prea mult timp apă distilată ?

Consumul de apă nefiltrată de la robinet poate reprezenta un pericol pentru sănătate, dar nici extrema de a consuma apă distilată (adică intens purificată) nu este o opţiune bună pentru sănătate.
  • Publicat:
Ce se întâmplă cu corpul tău dacă bei prea mult timp apă distilată ?
foto shutterstock / Ce se întâmplă cu corpul tău dacă bei prea mult timp apă distilată

Consumul de apă nefiltrată de la robinet poate reprezenta un pericol pentru sănătate, din cauza paraziţilor, clorului în exces, dioxine şi fluoruri. Dar nici extrema de a consuma apă distilată (adică intens purificată) nu este o opţiune bună pentru sănătate. Iată la ce pericole te expui.

 

Ce este apa distilată?

Distilarea este procesul prin care apa este fiartă, evaporată, iar vaporii sunt ulterior condensaţi. Apa distilată nu mai conţine minerale şi, din această cauză, are proprietatea specială de a putea absorbi activ substanţele toxice din organism şi de a le elimina.

Unele studii validează beneficiile consumului de apă distilată atunci când se încearcă curăţarea sau detoxifierea sistemului, dar atenţionează asupra faptului că ar trebui consumată o perioadă scurtă.

Postul folosind apă distilată poate fi periculos din cauza pierderilor rapide de electroliţi (sodiu, potasiu, cloruri) şi de minerale precum magneziu. Aceste deficienţe pot provoca nereguli ale bătăilor inimii şi tensiune arterială ridicată. Prepararea  alimentelor în apă distilată elimină  mineralele din ele şi scade valoarea lor nutritivă.

Apa distilată este un absorbant activ şi, când intră în contact cu aerul, absoarbe dioxidul de carbon, făcându-l acid. Cu cât o persoană bea mai  multă apă distilată, cu atât devine mai mare aciditatea corpului.

Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA, „apa distilată, fiind esenţial lipsită de minerale, este foarte agresivă, prin faptul că tinde să dizolve substanţele cu care este în contact. În special, dioxidul de carbon din aer este absorbit rapid, ceea ce face ca apa un acid şi chiar mai agresiv. Multe metale sunt dizolvate de apa distilată „

Băuturile de tip cola şi alte băuturi răcoritoare sunt obţinute din apă distilată. Studiile au arătat constant că marii consumatori de băuturi răcoritoare (cu sau fără zahăr) pierd cantităţi uriaşe de calciu, magneziu şi alte urme minerale în urină. Apa demineralizată nu ţine de sete, astfel încâ nevoia de a consuma aceste băuturi este din ce în ce mai mare, creând un cerc vicios.

Consecinţele consumului excesiv de apă distilată

Prin pierderea de minerale apare riscul de osteoporoză, osteoartrită, hipotiroidism, boală coronariană, hipertensiune arterială şi o listă lungă de boli degenerative, în general asociate cu îmbătrânirea prematură.
Un număr tot mai mare de medici şi oameni de ştiinţă din întreaga lume susţin că îmbătrânirea şi boala sunt rezultatul direct al acumulării de produse reziduale acide în organism.

Factori care cresc aciditatea din organism

  • o dietă dezordonată şi nesănătoasă
  • consum în exces de carne
  • zahăr
  • alcool
  • prăjeli,
  • sucuri carbogazoase
  • hrana procesată
  • produse făinoase albe
  • lactate 
  • stresul

 

Apa ideală pentru corpul uman ar trebui să fie uşor alcalină şi acest lucru necesită prezenţa unor minerale precum calciu şi magneziu. Apa distilată tinde să fie acidă şi poate fi recomandată doar ca o modalitate de extragere a otrăvurilor din corp. Odată ce acest lucru este realizat, consumul de apă distilată trebuie stopat.

Apa filtrată printr-un filtru de cărbune solid este uşor alcalină. Ozonarea acestei ape filtrate cu cărbune este ideală pentru consumul zilnic. Apa plată îmbuteliată sau apa de la robinet filtrată sunt cele mai bune variante de consum, pentru a asigura sănătatea şi longevitatea.
Numeroase studii leagă, din ce în ce mai des, decesul prematur al persoanelor de vârstă tânără şi adultă de consumul în exces al apei distilate.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult