Alergi după un zâmbet ca al vedetelor de la Hollywood? E momentul să uiţi toate trăsnăile care circulă pe internet. Cere sfatul specialiştilor, mergi periodic la dentist, practică un periaj corect şi, mai ales, uită de următoarele mituri!
Mitul nr 1:
apa cu lămâie detoxifică!
Adevăr:
Detoxifierea o fac ficatul şi rinichii. Acidul citric din lămâie poate distruge emailul dinţilor, aşa că, dacă ţii neapărat, după tradiţionala apă cu lămâie, periază dinţii imediat. Altfel, vei rămâne fără kilograme în plus, dar şi fără dinţi!
Mitul nr. 2
Ueiul de cocos ajută la sănătatea gingiilor!
Adevăr:
Sănătatea gingiilor este asigurată de un periaj corect, urmat de clătirea cu apă de gură şi utilizarea aţei dentare.Nu există nicio dovadă că uleiul de cocos vindecă afecţiuni gingivale. Mai mult, există indicii că uleiul de cocos poate accentua paradontoza.
Mitul nr.3
Fructele uscate ajută dinţii
Adevăr: Fructele uscate conţin zahăr. părţi minuscule din ele pot rămâne blocate între dinţi, ceea ce face ca zahărul din ele să cauzeze carii şi să ducă la pierderea dinţilor.
Mitul nr. 4
Oţetul de mere diluat cu apă este benefic
Adevăr:
Oţetul este un alt tip de acid – acidul acetic. Poate ajuta la slăbit, dar erodează emailul dinţilor. Odată distrus, emailul nu mai poate fi regenerat, ceea ce cauzează dureri şi distrugerea danturii.
Mitul nr. 5
Folosiţi pastă de dinţi cu cărbune
Adevăr:
Cărbunele era folosit în antichitate pentru proprietăţile abrazive, în lipsa altor produse de curăţare a dinţilor. Astăzi există metode de albire mai puţin invazive. cel mai sigur este să mergi la stomatolog.
Pentru dinţi albi, evitarea ceaiului negru, a cafelei, tutunului şi alimentelor viu colorate sunt metode mai eficiente.
Mitul nr 6
Pasta de dinţi cu fluor este dăunătoare
Adevăr:
Fluorul este un element esenţial în formarea şi păstrarea sănătăţii emailului dinţilor. Cantitatea de fluor conţinută de pastele de dinţi este inofensivă pentru organism.
sursa foto:shutterstock
sursa video: youtube